Postabontás

2023.09.09. 19:30

A helyi járat Pécsen nemcsak lassú, de még drága is – bosszankodik olvasónk

Sajnos a tapasztalataim azt mutatják, hogy Pécs városában már a tömegközlekedést is csak az ,,elit” engedheti meg magának - kezdődik a levél.

Wald Kata

Fotó: Löffler Péter

A pécsi jegy- és bérletárak ugyanis még a budapesti tarifákat is felülmúlják. Érdemes megnézni, hogy kikből is áll az utazóközönség Pécsett. A helyi járatok féláron utazó diákokkal, illetve ingyen utazó nyugdíjasokkal telnek meg, az esetek legnagyobb részében. A teljes áron jegyet, bérletet váltani kényszerülő lakosság viszont már lassan nem engedheti meg magának ezt a pécsi ,,luxust”. 

Persze a luxus kifejezés csak az árakra értendő – mert a rendkívüli drágasághoz nagyon kevés buszjárat párosul, emiatt pedig – illetve a tömegközlekedés kiszámíthatatlansága okán – az utak autókkal teljesen túlterheltek. Ami csak tovább lassítja a tömegközlekedést, hiszen a buszok alig tudnak haladni a reggeli órákban, a forgalmasabb, aktívabb időszakokban.

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.  

Név és cím a szerkesztősében 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában