Postabontás

2023.09.18. 21:45

A mozgáskorlátozottaknak „harcolniuk” kell a parkolóhelyekért

Van, aki szerint szigorúbb előírásokhoz kellene a mozgáskorlátozott parkolóhelyek használatára jogosító igazolványok kiadását. Más szerint a parkolóhelyek számát kellene növelni.

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: Below the Sky

– Szigorítani kellene a mozgáskorlátozott parkolóhelyek használatára jogosító igazolványok kiadását. Mert amikor azt látom, hogy valaki a kijelölt helyen megáll, majd órákig mászkál például a vásártéren, akkor lehet, hogy neki nem feltétlenül szükséges, hogy a bejárathoz a lehető legközelebb tudja hagyni az autóját. Másnak pedig, aki menni is alig tud, nincs parkolóhelye – osztotta meg véleményét olvasónk. 

Más a következőt írta: – Ha a hipermarketeknél legalább annyi mozgáskorlátozottak számára felfestett parkoló lenne, mint amennyi a családosoknak, akkor nem kellene „harcolniuk" a mozgásszervi problémákkal küzdőknek a bejárathoz közel eső helyekért. Az arányokat kellene megfordítani – javasolja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában