Postabontás

2023.09.14. 15:40

Fülhallgató helyett célszerűbb lenne bukósisakot viselniük a rollerezőknek – írja olvasónk

A rollerek bevezetésével megvárhatták volna a jármű használatára vonatkozó szabályozás bevezetését – írta olvasónk. Más szerint fülhallgató helyett célszerűbb lenne bukósisakot viselniük a rollerezőknek.

Wald Kata

Fotó: Laufer László

– Ha Párizsban a közvéleménykutatás alapján született döntés szerint az eddig a közösségi közlekedésben használt elektromos rollerek használatát megszüntették, akkor talán példát kellene venni. Ha ott beigazolódott, hogy a rollerekkel több a baj, mint amennyi a hasznuk, akkor talán Pécs is elgondolkodhatna azon, hogy a francia fővárosban vajon miért döntöttek így az emberek. Ha már mindenképpen ragaszkodik a város a rollerekhez, legalább megvárhatták volna, amíg megszületik a használatukat szabályozó központi előírás – vélekedik olvasónk.

Más a következőket fogalmazta meg: – Fülhallgató a fülben, gurulás a járdán. Naponta látom így a rollerező fiatalokat. Bejárta a hazai sajtót a hír, hogy egy sportoló hölgy szenvedett rollerbalesetet Budapesten – elesett, a fejét beütötte, ami végzetes volt. Ha fülhallgató helyett inkább bukósisakot viselnének a rollerezők, az szerintem sokkal nagyobb biztonságot jelentene. Számukra, és nekünk, gyalogosoknak egyaránt. Remélhetőleg a születendőben lévő jogszabály erre is kitér!  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!