Postabontás

2023.10.28. 19:30

A szemétdíjból eltűnt a kedvezmény – panaszolja olvasónk

A napokban kaptam kézhez a negyedéves szemétszállítási díjról szóló csekket.

Wald Kata

Fotó: lovelyday12

Ezúttal is mellékeltek hozzá egy kétoldalas tájékoztatót, ami sok információt tartalmaz, a lényegről viszont egyetlen sort sem írnak. 

Egyedül élek, családi házban. Évekig, amíg hozzátartozóm is itt lakott, 110 literes kukát használtunk. Végül pár éve egyedül maradtam - akkor bementem a szolgáltatóhoz, érdeklődve, hogy mit lehet tenni annak érdekében, hogy kevesebbet kelljen fizetnem. Hiszen van, hogy egy hét alatt egyetlen nejlonzacskónyi szemét se jön össze a háztartásban, miután mindent, amit lehet, szelektíven gyűjtök. Azt mondták, kérjek egy igazolást az önkormányzattól, hogy nincs más bejelentett személy az ingatlanban, és akkor csökkenthető a szemétdíj. Így is történt - nagyjából kétezer forinttal lett kevesebb a negyedéves számlám. A 110 literes kuka helyett 80 literest vásároltam.

A minap kézhez kapott csekken azonban megint a korábbi, kétezer forinttal magasabb összeg szerepel. Bementem az ügyfélszolgálathoz - közölték, hogy a hulladékszállítás a MOHU-hoz tartozik nyár óta - ami nem volt új információ - és a korábbi kedvezmény megszűnt. Nem én voltam az egytelen, aki hasonló ügyben panaszkodott - többségében idős emberek álltak a sorban, gondolom szintén egyedül élők. 

Azt javasolták megoldásként, hogy vegyek 50 literes edényt. Használtan - ami Ausztriából érkezett - 10 ezer forint körüli az ára. A megtérülési idő így kb. két év!

Nem értem, hogy a megszűnt kedvezményről miért nem tájékoztatták a számla mellékleteként az ügyfeleket?! Ez nem korrekt! 

A másik kérdés: a 80 literes kukám újszerű, karcolásmentes. Miért nem cserélhetem le térítésmentesen ezt egy kisebbre? Nem kellene Ausztriából behozni a használtakat, az itthoniak cseréjét kellene csak lehetővé tenni.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában