Van rá példa

2023.10.06. 16:20

Energiaital? Eredménytelen lehet a tiltás - olvasóink szerint

Hiába tiltanák el a 18 év alattiakat az energiaitaloktól. Ahogy az alkoholhoz, vagy a cigarettához, úgy ehhez is hozzáférnének - vélik olvasóink. Kiemelve, hogy a pédamutatás lenne fontos inkább.

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Lomb

Olvasónk a következőket fogalmazta meg: - Ismét napirenden a kérdés, hogy a fiatalkorúakat valahogy el kellene tiltani az energiaitalok fogyasztásától. A javaslat szerint az alkoholhoz hasonlóan energiaitalt se vásárolhassanak a 18 év alattiak. Az effajta szabály tudjuk, mennyit ér – a tizenévesek minden gond nélkül hozzájutnak a szeszes italokhoz. Inkább a felvilágosító kampányokra kellene nagyobb hangsúlyt helyezni. Nemcsak a gyerekeknek, hanem a szülőknek is. Mert amikor apuka kartonszám viszi haza a boltból az energiaitalt, akkor nehéz a gyereknek megmagyarázni, hogy ne kövesse a példát.

Más is a szülőkben látja  a megoldást: - A cigaretta is káros, mégis nagyon sok fiatal dohányzik. A tiltás nem sokat érne az energiaitalok esetében se. Amikor ezek a termékek először megjelentek a boltokban, tizenéves voltam. Akkor is tudható volt, hogy nem való gyerekeknek. Aztán egyre szélesebb lett a kínálat. A szülőknek kellene inkább a zsebpénzzel elszámoltatni csemetéiket, kérve tőlük a boltban kapott blokk bemutatását, így jobbára elkerülhető, hogy valaki szülői "hozzájárulás" nélkül vásároljon energiaitalt.  
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában