2023.10.02. 07:40
Ha olcsóbb ételeket vásárolunk, akkor az egészségünkre kell többet költenünk – vélekedik olvasónk
A kép illusztráció
Forrás: Shutterstock
Fotó: Ground Picture
Ismerősöm panaszolta, hogy az elmúlt években alaposan átalakultak táplálkozási szokásai. Míg korábban rendszeresen járt éttermekbe, vendéglőkbe, az utóbbi időben ezt egyre ritkábban engedheti meg magának. Elsősorban anyagi okok miatt. Mert hiába emelkedett a fizetése, a vendéglátás tarifái olyan mértékben drágultak, hogy csak néha enged a csábításnak. Hiszen egyedülállóként csak ritkán főz, ezért csak éttermekben, vendéglőkben jut hozzá a kedvenc fogásokhoz.
Ismerősöm arról is beszámolt, hogy az új helyzetben gyorsan rájött, hogy a legtöbbet az étkezési kiadásokon tud spórolni. Szinte mindent akciósan vásárol, a napi táplálékában egyre inkább megnőtt a konzervek, a félkész ételek aránya, ezeken tud a legtöbbet fogni a havi étkezési kiadásokban.
A táplálkozási módszerek kényszerű változtatása mellett egy másik felismeréséről is beszélt ismerősöm. Közeledve a nyugdíjas korhatárhoz, sokasodnak egészségügyi panaszai. Magas vérnyomás, rakoncátlankodó koleszterin- és vércukorszint stb. Azt vette észre, hogy gyógyszerre, táplálék-kiegészítőkre, vitaminokra költött pénze lényegében teljes egészében elviszi azt a pénzt, amit az étkezésének átszervezésével megspórol. Elmondása kapcsán az jutott eszembe, hogy bizonyára nincs egyedül ezekkel a dilemmáival.
Név és cím a szerkesztőségben
Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.