Postabontás

2023.10.11. 12:30

Szép magyar nyelvünk van, miért nem azt használjuk? - kérdi olvasónk

Jó lenne, ha idegen szavak helyett inkább magyar kifejezéseket használnánk. Az élő beszédben, és az üzletek feliratain egyaránt - vélik olvasóink.

Wald Kata

Fotó: Jacob Lund

Egyik előfizetőnk a következő kérdést tette fel: - Tessék mondani, ezeket a "barber shopokat" nem lehetne annak nevezni, és azt kiírni, amik valójában? Mármint fodrászatok. Régen így volt. Még Magyarország vagyunk, ugye? 

Más szerint az élő beszédben is nagyon sok angol kifejezést használnak, főként a fiatalok, amin, olvasónk szerint változtatni kellene. - Amikor a buszon a fiatalokat hallom egymással beszélgetni, akkor sokszor elcsodálkozom, mert gyakran olyan, mintha nem is magyarul beszélnének. Én is tudok angolul, azért pontosan hallom, hogy angol szavakat használnak a magyar megfelelője helyett. Talán ennyire gyér az anyanyelvi szókincsük? Mert ha igen, akkor az bizony nagy baj! - írta olvasónk.

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában