Postabontás

2023.11.15. 07:40

Autógumit nem minden szervízben fogadnak be - Mit tegyünk?

Wald Kata

Fotó: HotCheeseMedia

Itt a téligumik cseréjének az ideje, ami a mi esetünkben azt jelenti, hogy a nyáriak már elöregedtek, helyettük majd új garnitúrát kell vásárolnunk. Gondoltuk, a téli abroncsok felszerelését követően a nyáriakat elvisszük a hulladéklerakóba. Hiszen ott ingyen átveszik. Az Eperfás útra ki is vittük a gumikat, ahol közölték, hogy nem tudják fogadni. A gumiszervizben megtudtuk, hogy ott is leadhatjuk, de azért fizetnünk kell, hiszen a lerakó tőlük csak díj ellenében veszi át a használhatatlanná vált abroncsokat.

 Most akkor mit tegyünk? Adjuk le pénzért, amikor ingyen is megtehetnénk, ha megfelelő lenne a lerakó kapacitása? Vélhetően ez az évnek egy olyan időszaka, amikor sokan vinnének kidobásra szánt gumikat a lerakóba, hiszen itt a szezonváltás ideje. Ha a hulladékudvar nem tudja fogadni, akkor vajon mi lesz ezeknek a sorsa? Ha valakinek nincs garázsa, ahol átmenetileg tárolni tudná, mit tegyen? Hagyja az utcán, a kuka mellett, esetleg tegye ki valahol az út szélére? Utánaolvastam a neten, hogy mik lehetnek a megoldások. Megtudtam, hogy vannak gumiszervizek, ahol ingyen átveszik a használt gumikat, ha az új garnitúrát náluk vásárolja meg az ügyfél. Gondolom, hogy ez esetben az új árába van beépítve a hulladék kezelésének a költsége. A kérdés: ha a lerakó kapacitása nem megfelelő, miért nem növelik? Ha a gumiszerviztől pénzért át tudják venni, akkor a lakosságtól ingyen miért nem?

 Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.


 


 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!