Postabontás

2023.11.13. 19:30

Csalók teszik tönkre a karácsonyt, nem lehet elég óvatos az ember

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: Pixel-Shot

Ahogy közeleg a karácsony, úgy lesz egyre nagyobb a csomagküldő szolgálatoknál a forgalom. Én is nézegetem már az ajándékokat, hogy kinek mi lenne a leginkább megfelelő, sőt, van, amit meg is rendeltem. A futárcégtől kaptam is e-mailen értesítést, hogy a küldemény hamarosan érkezik. Meglepetésemre azonban ugyanettől a cégtől - legalábbis látszólag - egy sms-t is kaptam, azzal a szöveggel, hogy a csomagra vámköltségek vonatkoznak, és kérik, hogy a kézbesítés megerősítéséhez látogassak el a megadott weboldalra. Elsőre, amikor elolvastam, majdnem bedőltem. Már majdnem kattintottam a linkre, amikor bevillant, hogy az lehetetlen, hogy vámköltség terhelje a küldeményt. Így az sms-t azonnal töröltem. Gondolom, ha megnyitom a linket, akkor a bankkártya adataimat kérték volna el, amivel aztán visszaélnek. 

 

Régebben volt már, hogy a mobilszolgáltatóm nevében próbáltak átverni csalók e-mailen, de az annyira magyartalan megfogalmazású levél volt, hogy rögtön gyanút fogtam A most kapott sms viszont rendkívül megtévesztő, nagyon könnyen bedőlhet neki, aki óvatlan. 

Azért ragadtam tollat, hogy felhívjam minden vásárló figyelmét, hogy ha online rendelnek bármit is, legyenek nagyon óvatosak! Mert a csalók képesek tönkretenni a karácsonyt! 

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában