Postabontás

2023.10.19. 19:35

Nagyobb szigor kellene a csalók ellen - hangsúlyozza olvasónk

Wald Kata

A tűzifa sokaknak jelent segítséget

Felháborítónak tartom, hogy még ebben a sok embert próbára tevő nehéz gazdasági helyzetben is nyerészkedni próbálnak egyesek a tűzifa eladással és leszállítással. A DN-ben is olvastam, hogy volt olyan, hogy a szórólapon EUTR-azonosítóval, nevekkel, telefonszámokkal, a hatóságinál minimálisan magasabb árakkal és évtizedes tűzifa-kereskedelmi tevékenységre való hivatkozással próbálták megnyerni a vásárlók bizalmát. Amikor azonban az árut házhoz szállították, annak mennyisége kevesebb volt, mint amiben korábban megegyeztek, és ráadásul nem is olyan minőségű fát hoztak, mint amilyet megígértek. A hatósági próbavásárlást követően kiderült: a szórólapokon olvasható azonosítók mind hamisak voltak. A csalók adatai felkerültek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal jogszerűtlen hirdetéseinek sorába.

Tudom, hogy a vásárlóknak kell nagyon körültekintőnek lenni egy-egy tűzifaszállítmány megrendelésénél, átvételénél, de úgy vélem, hogy hatékonyabb hatósági fellépéssel is elejét lehetne venni a gátlástalan csalók működésének. 

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában