Postabontás

2023.11.02. 07:40

Lehetne a téli gumi kötelező - osztja meg gondolatait olvasónk

Hamarosan itt a téli gumik felszerelésének az ideje – én új vásárlása előtt állok, és sajnos az a tapasztalat, hogy hétköznapi emberként nem könnyű eligazodni a kínálatban.

Wald Kata

Fotó: Bujdos Tibor

Olvasgatom a különféle teszteket, és van, hogy ezek alapján a kecsegtetőnek tűnő ajánlatok bizony elvetendőnek bizonyulnak. Ha pedig szakembert kérdezek arról, hogy mit javasol, van, hogy szembe megy a véleménye a tesztek eredményeivel. Most akkor hogyan legyen okos az ember? Hiszen nem kis beruházásról van szó – több tízezer forintot adunk ki, és cserébe szeretnénk, ha utána jó pár évig nem lenne gondunk a téli gumikra. 

Minden évben a rendőrség is felhívja a figyelmet arra, hogy az autók téli időjárási viszonyoknak megfelelő felszerelése balesetmegelőzés szempontjából mennyire fontos. Sokan mégis nyári gumikkal vágnak neki a télnek. Sajnos nekem is volt benne részem – a csúszós úton pár éve nekem koccant a mögöttem haladó, mert hiába fékezett, nem tudott megállni. Nyári gumi volt az autóján. Vannak országok, ahol az év meghatározott időszakában kötelező a téli gumi használata. Hiába nincsenek mostanában nagy telek hazánkban, de ettől függetlenül nálunk is célszerű lenne hasonló szigorítást bevezetni. Hiszen ha hó nincs is mostanában, de fagyok, nyirkos, csúszós utak azért jellemzők. 

Név és cím a szerkesztőségben 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában