Postabontás

2023.11.17. 14:40

Nincs ideje a gyerekeknek, hogy nyugodtan elfogyasszák ebédjüket a menzán – bosszankodik olvasónk

Jó, hogy az iskolai menzákon lehetőség van már a menüválasztásra, de még jobb lenne, ha ideje is lenne a gyerekeknek arra, hogy az ebédjüket nyugodtan elfogyasszák– hangsúlyozzák olvasóink.

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: Irina Wilhauk

–  Nagyon nagy előrelépésnek tartom, hogy kétféle menü közül lehet már egy jó ideje választani az általános iskolai menzán. Így elkerülhető, hogy olyan étel kerüljön a gyerek elé, amit garantáltan nem fog megenni, mert nem szereti. Most már csak arra kellene törekedni, hogy az iskolák időt is biztosítsanak az ebéd nyugodt körülmények között való elfogyasztására. Mert ha a sorban állással elmegy tíz perc, akkor öt marad az étkezésre. Jó esetben! A habzsolás egészségtelen, hosszú távon egészségügyi gondokat okozhat. Ha valóban fontos a gyerekek egészsége, akkor legalább fél órás ebédszünetekre lenne szükség. Ez lenne a minimum – fogalmazta meg véleményét olvasónk.

 

Más a következőt írta: – Általános iskolás gyerekem többször hasfájásra panaszkodik, amikor hazaér. Sokáig nem tudtam mire vélni a dolgot, aztán megtudtam, hogy tízperces szünetben eszi meg az ebédjét. Ennyi idő alatt még megrágni se lehet a falatot. Sok szülő van hasonló véleményen: az ebédszünetre nem szabad sajnálni az időt. Mert lehet a menü bármilyen egészséges, ha az elfogyasztásának a feltételei nem megfelelők. Vagy legyen kevesebb a tanóra, és akkor nem délután kettőkor csengetnének ki az utolsó óráról - a gyerekek ráérnének a nap végén ebédelni, ami egybeesik az ebédidővel és nem hajlik bele a délutánba. 

 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában