Postabontás

2023.11.24. 19:37

Sehol sincs biztonságban a pénzünk? – bosszankodik olvasónk

Wald Kata

A kép illusztráció

Fotó: fizkes

Az egyik pénzintézetnek az adathalászat veszélyeiről szóló figyelmeztetése akadt a minap a kezembe. Az olvasottak alapján úgy tűnik számomra, hogy a csalók módszerei annyira kifinomultak, hogy szinte teljesen védtelen az ember velük szemben. Van, akinek a teljes megtakarítása veszett kárba egy pillanatnyi óvatlanság miatt. Kifejezetten riasztónak tartom, hogy a DN SMS rovatában olvasott panasznak megfelelően én is kaptam a napokban látszólag csomagküldő szolgálat nevében SMS-t, amiben adat­egyeztetést kérnek. A csalók szerintem abban bíznak, hogy napjainkban mindenki csak rohan, az információkat felületesen olvassák el az emberek, és így könnyedén rákattintanak bármilyen valósnak tűnő linkre. Ezzel a pénzük oda is veszett. A csomagküldő szolgálatok nevében küldött SMS-ek pedig ilyenkor, karácsony tájékán, amikor boldog-boldogtalan online vásárol, kifejezetten veszélyesek. 

 

Arról sajnos viszont nem szólnak a hírek, hogy a hatóságok mit tudnak tenni az adathalászok ellen. Mert sajnos számomra egyelőre úgy tűnik, hogy semmit. Egyre több fórumon felhívják a figyelmet az egyre terjedő veszélyre, de ez nem jelenti azt, hogy a problémát megoldották. Félek, hogy az adathalászok egyre kifinomultabb módszerei mindig is a hatóságok előtt fognak járni pár lépéssel – a pénzünk sehol nincs így biztonságban. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában