Postabontás

2023.12.24. 07:40

A csomagolópapír nem csak drága és felesleges – írják olvasóink

Wald Kata

Fotó: George Dolgikh

– Ha tehetném, a csomagolópapírok gyártását, értékesítését nem engedélyezném. A környezetvédelem szerintem itt kellene, hogy kezdődjön. A karácsony ebből a szempontból hatalmas pazarlás - idős ember vagyok, de már harmadik éve, hogy a gyerekeim kérésére az egész családban az vált szokássá, hogy saját készítésű textil zsákokba kapja mindenki a ajándékát. Mindenki maga varrt meg három évvel ezelőtt néhány zsákocskát, és ezek azóta kézről kézre járnak, minden évben másnál kötnek ki, ezáltal is jelképesen összekötve a családot – osztotta meg a gyakorlatot olvasónk. 

Más is arra hívja fel a figyelmet, hogy a csomagolópapír nem feltétlenül kell, hogy az ajándék része legyen. 

– Díszes csomagolópapírokkal, méregdrága ajándéktasakokkal vannak tele az üzletek. Amik használat után mennek a kukába - karácsonykor többek közt ezért is keletkezik lényegesen több hulladék, mint az év bármely egyéb napján. Az ajándék nem attól szép, hogy be van csomagolva! Értelmetlen környezetszennyezés!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában