Postabontás

2023.12.20. 16:20

A Ferencesek utcájának üres üzleteibe művészek költözhetnének - javasolják olvasóink

Wald Kata

- Nemrég olvashatunk olvasói észrevételt, miszerint a Ferencesek utcájában nagyon sok az üres üzlethelyiség. Pedig a város egyik leghangulatosabb utcájáról van szó. Én meg a Jókai térről hiányolom a karácsonyi hangulatot. Több alkalommal szóba került már, hogy a karácsonyi vásárt ide is ki lehetne terjeszteni, hiszen ez a kis tér olyan, mintha a város ékszerdoboza lenne. Mi az akadálya vajon annak, hogy itt is kitelepüljenek az árusok? - tette fel a kérdést előfizetőnk. 

Más az üres üzletek hasznosítására tett javaslatot: - A Ferencesek utcájában, és a Király utcában lévő üres üzleteket igazán oda lehetne adni a pécsi művészeknek, művész hallgatóknak, akik műteremként, műhelyként használhatnák azokat, és egyúttal ott, helyben az alkotásaikat értékesíthetnék is. Ezzel támogatná a város a helyi kötődésű képzőművészeket és élet is költözne a belvárosi üresen álló üzletekbe.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában