Kiszolgálás

2023.12.31. 07:40

Az alkoholnál bezzeg nincs akadály - háborodott fel olvasónk

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Motortion Films

A cigaretta és mindenféle dohánytermék könnyedén elérhető az ifjúság számára, a DN-ben megjelent sms szerint. Nem tudom eldönteni, hogy melyik a nagyobb probléma. Az, hogy cigarettához, vagy az, hogy alkoholhoz hozzájutnak a gyerekek, mindenféle tiltás ellenére is. Jön a szilveszter - ilyenkor minden évben olvasni statisztikát arról, hogy az alkohol miatt hányan kerültek kórházba az év utolsó napján, és hogy közülük hányan vannak, akik még nincsenek 18 évesek. Vannak országok, ahol 21 éves kor alatt tilos a szeszfogyasztás. Nálunk a 18. életév ez a határ, de a szabályozásnak nincs sok értelme. Nevetséges, amikor az önkiszolgáló kasszánál csak a bolti alkalmazott segítségével vásárolható meg az alkohol, miközben a szomszédos kisboltban kérdés nélkül kiszolgálják sörrel, borral, röviditallal a tiniket. 

K. T. 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában