Postabontás

2024.01.05. 07:40

A zebrák nem véletlenül vannak felfestve! – hívják fel a figyelmet olvasóink

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Kállai Márton

– A Rákóczi úton a Konzumnál és a Hal térnél is fel van festve a zebra. Kedden délelőtt mégis meg kellett állnom a két gyalogátkelő közt autóval, mert egy korosabb hölgy úgy gondolta, hogy nem sétál el a zebrákig, hanem a buszról leszállva, annak háta mögül kikukkantva egyszerűen átsétál a másik oldalra. Nem törődve az autós forgalommal. Ha jól tudom, a buszon is be szokták mondani, hogy ne lépjünk le az úttestre a jármű mögül. Nem véletlen a figyelmeztetés. És a zebrák se véletlenül vannak felfestve. Javaslom a rendőrségnek a fokozottabb ellenőrzést – osztotta meg tapasztalatait előfizetőnk.

Más a következőt írta: – Egy anyuka az óvodáskorúnak látszó gyerekeivel az Ybl Miklós úton szaladt át, de még véletlenül se a két, egymáshoz viszonylag közel eső zebra valamelyikén, hanem a kettő között, a posta bejáratának magasságában. Mert a postáról jöttek ki éppen, és biztos az anyuka tudta, hogy a legrövidebb út az egyenes. Csak, hát a legveszélyesebb is, ebben az esetben. Ez lenne a példamutatás?! – tette fel a kérdést olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!