Olvasóink írták

2024.01.03. 18:30

Van, aki nehezen mond le az égetésről a komposztálással szemben

A kerti égetés kapcsán megoszlanak az olvasói vélemények. Van, aki szerint nem szabadna megtiltani, más a komposztálásban látja a jövő útját.

Wald Kata

Fotó: Hüvösi Csaba

- Többen is írták a Postabontásban, hogy a kerti hulladék elégetését nem kellene megtiltani. Én meg úgy gondolom, hogy igenis itt az ideje, hogy felhagyjunk végre ezzel a káros tevékenységgel. Mert az egy dolog, hogy a füst szennyezi a környezetet, de ha valaki a szomszédságban tüzet gyűjt, akkor a környék egyáltalán nincs biztonságban. Lásd a korábbi patacsi tűzesetet, ami komoly károkat eredményezett, házak is leégtek. Ilyen bármikor bárhol megtörténhet, amíg a kerti égetés megengedett. A komposztálás a kulturált és biztonságos megoldás - osztotta meg véleményét előfizetőnk. 

Más éppen ellenkezőleg gondolja: - A szokatlanul enyhe, tavaszias időjárás kicsalogatja az embert a kertbe, sok ilyenkor is a tennivaló, a zöldhulladék begyűjtésére teljesen alkalmas az időjárás. Ezeket mindig el szoktam égetni. Amit, ha megtiltanak - ami már régóta tervben van -, fogalmam sincs, mihez kezdek majd. A nagyobb ágakat nem lehet komposztálni. Várjam meg, amíg elkorhad? És addig hol tároljam? - fogalmazta meg kérdéseit olvasónk. 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában