Segítség!

2024.02.27. 19:30

Civilek összefogása kell a gyógyuláshoz? - kérdezi olvasónk

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: SvetaZi

A körülöttünk és a világban folyó háborúk miatt nehéz évnek nézünk elébe. Na, de hogy ennyire? Arra nem számítottunk. Debrecenben egy ingyen ebédosztásnál jól öltözött hölgyek és urak nem szégyelltek sorban állni azért az egy tál ételért, amit a Máltai Szeretetszolgálat nyújtott számukra. 

Az egészségügyben is vannak nehézségek. A legfrissebb, amit a DN-ben olvashattunk: „Két kisfiú várja a támogatást a gyógyulásához.” Mánfa és Komló is összefogott, különböző rendezvényekkel segítenek a fokozatos izomelhalással járó genetikai betegségben szenvedő két kisfiú gyógyulásáért. Mánfán a jótékonysági farsang során összegyűlt 1. 105. 000 forint nem elég a csak Amerikában megkapható génpótló terápiához, amelyhez egymilliárd forint szükséges. Komlón ugyancsak széleskörű összefogás indult egy hároméves kisfiú gyógykezelésének költségeinek előteremtésére, akinek kezeléséhez igazi áttörést szintén az Egyesült Államokban tesztelt génterápia hozhat, aminek ára mintegy 1,3 milliárd forint.

Az emberben felmerül a gondolat, miért a civilek feladata ezekhez a gyógykezelésekhez szükséges pénz összegyűjtése?

T. F.

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában