Postabontás

2024.02.03. 07:40

Nem a parkolás, a pénz a lényeg - vélekedik olvasónk

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: zhukovvvlad

Megdöbbenve vettük tudomásul, hogy a néptelen, aprócska utcánk a Tettyén – sok másik mellett – is bekerült a korlátozott várakozási övezetbe. Magyarán, ha a házunk előtt akarunk parkolni, fizessünk, ha az esetleg ott lévő munkahelyünkre mennénk autóval, akkor pedig még mélyebben nyúljunk a zsebünkbe. 

A mi utcánkban előbb találkozni kutyát sétáltató emberekkel vagy futókkal, mint autókkal – ezért teljesen hamis az a városházi érvelés, hogy azért terjesztik ki a várakozási övezetek határait, hogy az ott lakók számára biztosítani tudják a parkolást. 

És nem, nem csak rólunk van szó, hanem a Tettyén – amit korábban a cirkulációs forgalmi rendnek elkeresztelt elmebajjal is sújtottak – több száz ingatlan tulajdonosáról csakúgy, mint az Ispitaalján lakókról is, ahol az esetek többségében szintén nem jelentett gondot a házak előtt való parkolás.

Szóval, a magyarázat, hogy az ott élők érdekében terjesztik ki a korlátozott várakozási övezetek határait, egyszerűen hazugság.

Egy frászt!Valójában arról van szó – és ez még sokaknak még le sem esett –, hogy a jövőben azért, ami ingyen volt, jelesül, hogy az érintettek ott parkoljanak, ahol eddig, fizetni kell, az erre jogosító engedély pénzbe kerül, nem is kevésbe. (Nem beszélve az adminisztrációval járó időpocsékolásról.) 

– Minek költöztek oda – kérdezhetné cinikusan valamelyik városházi tótumfaktum, talán azt is hozzátéve, hogy akik ezen a környéken laknak, azoknak úgyis jól megy, van miből tejelniük. – Lószart, mama – válaszolom meg előre is vezérüket idézve –, nem ez a lényeg. Miért nem mondjátok meg egyenesen, hogy üres a kassza, mert kiürítettük, ezért kell némi apró, hogy legyen pénz a következő prémiumokra. Hát nem lenne egyszerűbb? 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!