Olvasói vélemények

2024.02.04. 16:20

Valentin-nap: amerikai blődli, érzelem, vagy kereskedelmi fogás?

Wald Kata

Forrás: pixabay.com

A Valentin-nap kapcsán erősen megoszlanak az olvasói vélemények. Van, aki szerint csak a pénz szeretetéhez van köze ennek a napnak, mások fontos ünnepnek tartják. 

- Valentin-nap. Ez a jelenség a rendszerváltás idején jelent meg a magyar köztudatban. Véleményem a kezdettől fogva az, hogy szorgalmazói azok a butikosok, virágosok, vendéglősök és egyéb ajándékkereskedők, akik akkor megrettentek attól, hogy a hagyományosan munkásmozgalmi múlttal bíró nemzetközi nőnap, mint fontos bevételi forrás, a politikai váltás miatt megszűnik, ezért kapóra jött nekik ez az amerikai blődli, ami továbbra is garantálja a bevételeik utáni extraprofitot. A nőnap kapcsán tévedtek ugyan, de tulajdonképpen így duplán jól jártak. Valentinnak tehát a szeretethez csupán a pénzszeretet címén van köze, minden más csak ámítás - osztotta meg véleményét olvasónk. 

Más a következőt írta: - Ha valakit zavar a Valentin-nap, ki tud maradni belőle, mert senkinek nem kötelező ajándékot vásárolni, és részt venni az erre a napra szervezett programokon. A mai fiatalok már abban nőttek fel, hogy ezt a napot ünneplik, a kínálat a kereslet erősödésével együtt növekszik évről évre. Van, aki azt mondja, ilyenkor ajándékot vásárolni pazarlás, és csak a kereskedők bevételeinek növelésről szól ez a nap. Én nem hiszem, hogy szeretteinknek örömet okozni, meglepetéssel kedveskedni nekik pazarlás lenne...

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!