Felháborító

2024.03.19. 08:20

A mentő se tud megállni a ház körül

Tavaly februárban kértem a Biokomtól, hogy a Fazekas Mihály utca 22. és 24. számú társasházak hátsó bejáratához, a járdaszegélyre fessenek fel sárga szaggatott vonalat, jelezve, hogy ezen a helyen várakozni tilos.

Wald Kata

Fotó: TOTH IMRE

Erre azért lenne nagy szükség, mert ha például mentő érkezik valakihez a házba, vagy mondjuk bútort szállítanának ide, a járművek a hátsó bejárat közelében nem tudnak sehol megállni. Mert mindenütt autók parkolnak. Felfestés híján a bejárat közvetlen közelében is. A Biokom a tavaly februári jelzésemre reagálva kisvártatva helyszíni szemlét is tartott, és meg is állapították, hogy a kérés indokolt. Mindezek után vártam, hogy a sárga fekete csíkok is hamarosan megjelennek a járdaszegélyen. 

De nem ez történt. 

Azóta eltelt a nyár, az ősz ,a  tél, és lassan a második tavasz is, de a felfestés még mindig várat magára. Hogy mi az oka, arra nincs magyarázat. Azt, hogy elfelejtették volna, nem hiszem, mert én azóta többször is jeleztem a városüzemeltetésnek, hogy itt bizony lenne egy munka, aminek elvégzését megígérték, de még nem hajtották végre. 

És ez csak az egyik probléma. 

A társasház másik oldalának bejárata előtt hatalmas lyuk tátong. Miután patkányok lepték el a környéket, a Biokomtól kértük a rágcsálóirtás elvégzését. Ami meg is történt. Abban maradtunk, hogy amikor a doboz, ami a mérget tartalmazza, kiürül, akkor azt elszállítják, és azzal együtt a hatalmas gödröt is betemetik. A dobozt elvitték, a balesetveszélyt jelentő gödör itt maradt. Ennek rendbehozatala is csak ígéret marad? 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában