Postabontás

2024.03.16. 19:30

Olvasónk szerint mindennél fontosabb a béke

A szomszédban folyó háború gondolkodásra, állásfoglalásra kényszeríti az egyszerű embereket is.

Wald Kata

Fotó: Mehes Daniel

Ennek kapcsán nyúljunk vissza a régmúltba, amikor az 1948-as szabadságharcban a túlerőben lévő, ránk törő cári hadak előtt, a felesleges vérrontás elkerülésére, Görgey Világosnál letette a fegyvert. Az álruhában Amerikába menekült Kossuth Lajos később beismerte, hogy Görgeynek nem volt más választása, ha katonáit meg akarta menteni a biztos haláltól.

Érthetetlen, hogy napjainkban, miközben a harctéren százezrek halnak meg, válnak özveggyé feleségek, árvává gyerekek, politikusok, államfők nyugodtan tudják álomra hajtani esténként fejüket. Köztük vannak, akik úgy tűnik nincsenek talán tisztában azzal, vagy nem akarják tudomásul venni, hogy egy fegyveres beavatkozás mit jelentene az EU számára. Kormányunk folyamatosan kinyilvánítja, hogy ebből a háborúból nekünk ki kell maradni, és a nép is támogatja ebben az állásfoglalásában. Fel kellene hívni a francia elnök figyelmét, hogy kijelentései veszélyeztetik Európa békéjét.

Frantó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában