Micsoda ötlet!

2024.03.20. 08:20

Sólymokat vetnek be a varjak ellen

A varjúfészkek eltávolításának most van itt az ideje.

Wald Kata

Fotó: Vajda János

A Nagy Imre úton azonban mindezidáig semmilyen beavatkozás nem történt - legalábbis a Maléter Pál úthoz közelebbi részén biztosan nem. A terület tele van varjakkal - az erkélyünkkel szemben lévő fa koronáján hat fészket számoltam össze. A madarak az erkélyünket, és annak ajtaját se kímélik - rendszeresen kénytelenek vagyunk az ürüléküket takarítani. A minap szemtanúja voltam, amint az egyik madár a kukában túrta a szemetet, a többiek meg körülötte álltak, és várták, hogy mi lesz a zsákmány. 

Tervezi egyáltalán a Biokom, hogy a fészkeket leszedik? 

Vagy idén ilyesmire nem kerül sor? Családom egy része Szekszárdon él. Tőlük tudom, hogy a tolnai városban sólymok célzott reptetésével próbálnak fellépni az ott is sokakat zavaró és sok kárt okozó varjak ellen. Pécsett ilyesmi miért nem jut eszébe a város illetékeseinek? 

Látható, hogy a fészkek eltávolítása nem hozza a kívánt eredményt. Miért nem próbálkoznak a szekszárdihoz hasonló módszerrel? Az az érzésem, hogy Pécsett nem veszik kellőképp komolyan ezt az évek óta húzódó, egyre inkább elhatalmasodó, a város lakóinak életét megkeserítő problémát. Szeretném megtudni, mi a Biokom álláspontja a kérdésben. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában