Postabontás

2024.03.22. 19:30

Van, hogy öngól az online ügyintézés – véli olvasónk

Örömmel olvastam a szerdai Például rovatban megjelent kis írást, amelyben arról olvashattunk, hogy az elektronikus ügyintézés nem minden esetben könnyíti meg az életünket, hiába hisszük ennek az ellenkezőjét.

Wald Kata

Fotó: fizkes

Az idősebb generáció tagjaként biztos vagyok abban, hogy az újságíró, akinek a leírtak szerint meggyűlt a baja az elektronikus ügyintézéssel egy okmány meghosszabbítása kapcsán, jobban ért a számítógép kezeléséhez, mint én. És lám, mégse boldogult. 

Az én történetem a következő: a jogosítványomat kellett meghosszabbítanom, a szükséges egészségügyi igazolást a háziorvosomtól megkaptam, és ismerőseim javasolták, hogy intézzem online a hosszabbítási kérelmem, így sok időt, energiát spórolok meg, hiszen nem kell a kormányablakba személyesen elmenni. Minden intézhető a számítógépen. Így is történt, online benyújtottam a kérelmet, és pár nap múlva már hozta is a postás az új okmányt. Boldog voltam, hogy minden milyen flottul, zökkenőmentesen zajlott. 

Igen ám, de mi legyen a régivel? 

Kiderült a határozatból, hogy azt 15 napon belül le kell adnom a járási hivatalnál. Azaz nem bármelyik kormányablakban, hanem csak a Kossuth térre vihetem. Tehát az online ügyintézéssel tulajdonképpen öngólt lőttem, hiszen a hivatalba így is úgy is el kell ezek szerint menni, viszont ha nem elektronikusan intéztem volna az ügyet, akkor választhattam volna a hozzám legközelebb eső kormányablakot is. És igaz, hogy nem kellett illetéket fizetnem, mivel interneten igényeltem a jogosítványt, viszont így a taxira többet költöttem, hogy a régit leadjam - az 1500 forintos illeték helyett majdnem 5 ezer forintot fizettem, ennyi a taxi tarifája az otthonomtól a Kossuth térig, majd onnan vissza. 

Persze mehettem volna autóval is a belvárosba, de a parkolási nehézségek miatt inkább a taxit választottam, mert a gyaloglás nehezemre esik, és semmi garancia arra, hogy a Kossuth tér közelében meg tudok állni az autómmal. Ha pedig mégis van hely, akkor azért is fizetni kell, és nem keveset. Hát, ennyit az online ügyintézésről. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában