Postabontás

2024.04.15. 08:20

Az út közepén botorkálók borzolják az idegeket Pécsen – számolt be róla olvasónk

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: GettyImages

Fotó: RapidEye

Többen is panaszolták már a Postabontásban, hogy a kéregetők jelenléte a belvárosban mennyire zavaró. A vásárcsarnokba hetek óta nem tudok úgy menni, hogy útközben ne állítana meg valaki, pénzt kérve, különféle indokokkal. Van, hogy állítólag buszjegyre kell, van hogy gyógyszerre, van, hogy csak úgy általában. A kéregetők közt van, akin egyértelműen látszik a bódult állapota. A város vezetése miért nem utasítja a közterület-felügyeletet, hogy hatékonyabban végezzék a munkájukat? 

És a sort tovább is lehet folytatni, a város egyéb részeivel. Ott nem a kéregetők borzolják az idegeket, de olyan egyéb jelenségek, amivel az illetékeseknek szerintem foglalkoznia kellene. A Mohácsi úton egy héten belül kétszer láttam a talicskaszerű kocsin hatalmas mennyiségű fémhulladékot tologató hölgyet. Egyik alkalommal a menetiránnyal szemben sétált az út kellős közepén, a vasúti sínek irányába. Majdnem elütöttem, mert a város irányából haladtam kifelé, ahol a kanyarodást követően egy lejtő következik, így az utolsó pillanatban lehet csak észrevenni, ha valaki éppen - a szabályokat semmibe véve - szembe sétál.

A másik kritikus helyszín a sörgyár környéke - pénteken délután ugyancsak az út közepén totyogott a férfi, aki a Bálicsi út környékén élők számára bizonyára ismerős, mert rendszeresen látni errefelé.

A lejtőn lefelé rendkívül bizonytalanul tud csak közlekedni, a járda keskeny a számára, ezért mindig az úttesten sétál. Pénteken éppen a sörgyár mellett láttam, az út közepén botorkált, óvatosan megelőztem, ő erre hangos üvöltésbe kezdett. Minden alkalommal, amikor látom, meg is jegyzem magamban: egyszer biztos, hogy valaki el fogja ütni. Nincs senki illetékes, aki ennek a megelőzésében segítene? 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában