Postabontás

2024.04.12. 19:10

Csekken adót befizetni kalandos – véli olvasónk

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Pesti Tamás

Rendelkezem ügyfélkapuval, tudom, hogy a gépjárműadót online is befizethetem, de én jobban szeretem a hagyományos megoldást, a csekket. Aminek az az egyszerű oka, hogy rengeteget hallani arról, hogy az online csalások egyre elterjedtebbek, az adathalászok pedig egyre trükkösebbek - egyszer én is kis híján áldozatul estem, azóta még inkább óvatos vagyok.

Online beadtam tehát a csekk-igénylést, még aznap jött a visszaigazolás, hogy a kérelmem célba ért. Aztán e-mailt is küldött a NAV, hogy a csekkeket postázták. Majd megjött a küldemény az adóhatóság budapesti központjából. Mellékelve a csekkhez egy levél, amelyen nem volt se pecsét, se aláírás. Csodálkoztam, hiszen hivatalos iratról van szó. Igyekeztem a csekket gyorsan befizetni, majd pár nap elteltével ismét levelet kaptam a NAV-tól, de ezúttal a pécsi igazgatóságtól. Szabályszerű aláírással, pecséttel ellátva, mellékelve a csekkek. Elbizonytalanodtam - az első gondolatom az volt, hogy talán a Budapestről érkezett levél átverés. De kiderült, hogy nem az. Nem értem: a jobb kéz nem tudja mit csinál a bal?! Két küldemény egyazon okból: dupla papír- és postaköltség.  És a fővárosból érkező küldeményen miért nem szerepel se pecsét, se aláírás? Ez így hiteles hivatalos levél?!

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!