Postabontás

2024.04.11. 08:20

Kertváros járhatatlan, a város a felelős - véli olvasónk

Wald Kata

Fotó: Laufer László

Komoly bűntett történt a napokban Pécsen. Valaki, vagy valakik összetörtek egy pár táblát a Megyeri úton. A kár rettenetes, egyből meg is történt a feljelentés. Arról nem gondolkodott el a feljelentő, hogy a pécsieknek elegük van abból, ami az utóbbi egy évben útfelújítás címén folyik a városban. A város vezetése hárít, hogy az állam építkezik. Elfogadom. Lehet, hogy igazuk van. De tisztelettel kérdezem, hogy mint felelős vezetők, miért nem egyeztettek a kivitelezővel, hogy a Megyeri utat csak akkor bontsák meg a vásártéri részen, ha az építkezés oda ért. Közel egy éve a gödör, hol az egyik oldalon, hol a másik oldalon tátongott nyitva. Napokig, hetekig senki nem dolgozott ott, utána is csak egy pár embert lehetett látni. A város részéről ki a felelős a kapcsolattartásért, koordinálásért? Ő hogy végzi a munkáját? A dilettáns szervezés mekkora kárt okozott a város lakóinak, valamint mekkora a természetkárosítás? Ebből mikor, kinek a részéről lesz feljelentés a felelősök megállapítására? 

Ha már a más munkáját nem tudják koordinálni, akkor már csak arra várnék értelmes választ, hogy a nagyárpádi kereszteződés miért nem halad, onnan, hová tűntek a" fehér holló" brigád tagjai? Az a beruházás a városé, ahogy a Szigeti úti látványos, nem haladó beruházás is a város szervezésében volt lebonyolítva. Ott is csak lézengés volt, munka szinte semmi. Lehet, hogy a végén majd kijelentik, hogy lám, lám milyen nagy munka volt, milyen sokáig tartott, ezért került ennyibe. Az embereknek fogy a türelme a sok amatőr munka láttán, végre ideje lenne szakembereket, folyamatosan dolgozó megfelelő létszámú brigádokat alkalmazni. Kertváros környéke egy éve járhatatlan. Meg kell nézni a reggeli és a délutáni csúcsforgalmat a Pláza környékén, és az elkerülő út nyugati végén. A város északi oldalán élőket ez nem zavarja, nem részesei a világvárosi forgalmi dugóknak. Javaslom, hogy a Mecsek oldalból ne csak nézzék a várost, hanem a gondokat is lássák meg!

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában