Jó az osztrák minta

2024.04.03. 19:35

Miért bujkál a traffipax?! - teszi fel jogosan a kérdést olvasónk

Wald Kata

Fotó: Makovics Kornél

A húsvéti ünnepek előtt a sajtóban több helyen is megjelent a hír, hogy a rendőrség kiemelten ellenőrzi az ittas vezetést. A keddi napon meg is jelent a győzelemittas hír, hogy több mint ezer vezetőt ellenőriztek az országban. A több mennyivel több? Eggyel vagy 999-cel? Ha elosztjuk a vármegyékre és Budapestre lebontva a fenti számot, akkor az egész napon átlagban 50 körüli az igazoltatások száma, a hétfői nap tekintetében. Nem kell nagy matematikai tudás, hogy ha ezt még elosztjuk a szolgálatban lévők létszámával és a szolgálati órák számával, akkor nagyon szánalmas lesz a végeredmény. 

Az igaz, hogy a hétfői napon Pécs jó részét bejártam, de igazoltató rendőrt sehol sem láttam. Egyedül a traffipax dolgozott a Mol telepnél, a benzinkút parkolójában, a kocsik közé bújva sunnyogott. Ez az új szokásuk: akár a szőlőtőkék közé is elbújnak. Valamint a Pláza melletti vasudvarba is be szoktak állni leselkedni. Javaslom, hogy végezzék a munkájukat nyíltan és sokkal aktívabban. A tisztességes emberek részéről nagyobb szimpátiában, elismerésben lesz részük. A gyorsan hajtókat pedig ideje lenne szigorúbban büntetni. Az osztrák sógoroktól lehetne tanulni.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában