Kukában végzi

2024.04.19. 19:10

Van, aki a könyvet szemétnek tartja?! - háborog olvasónk

Szemetes konténerbe dobott könyvek - ez a látvány tárult azok elé a minap, akik a beváros egyik utcájában sétáltak. írta olvasónk.

Wald Kata

 Nagyon rossz érzés volt látni, hogy van, aki a könyveket szemétnek tekinti. Vélhetően lomtalanítás, vagy költözködés, esetleg lakásfelújítás miatt volt kint a ház előtt a konténer, amelybe különféle lomokat dobáltak, a tetejére pedig könyveket. Nem voltam egyedül, aki megállt, és alaposabban is szemügyre vette, milyen kiadványok jutottak ilyen szomorú sorsra. Volt, aki egy-egy példányt el is vitt magával.

Érthetetlen számomra, hogy ha már feleslegessé váltak a könyvek valaki számára, akkor miért nem ajánlja fel azokat valamelyik oktatási intézménynek, esteleg kisebb könyvtárnak, miért nem kéri a könyvmentők segítségét, vagy akár a népszerű retro könyvvásár is megoldást jelenthet. Vagy ott a vásártér, amely tele van régiségeket kínálókkal. Biztos lett volna árus, aki a könyveket átveszi. Vagy csak egyszerűen meg kellene hirdetni a közösségi médiában, hogy könyvek ingyen elvihetők. Biztos, hogy lenne rá kereslet. Annál minden jobb megoldás, mint hogy egy szemétgyűjtő konténerben végezzék! És sajnos az eset nem egyedi: lomtalanítások alkalmával is sokszor látni, hogy halomban állnak a könyvek a kukák mellett. Elkeserítő! 

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában