Hirdetés

2022.05.23. 02:19

Gépmestereket és operátorokat keres a BAT pécsi gyára

Mindhárom telephelyén modern munkakörülményeket biztosít meglévő és leendő dolgozóinak Pécs egyik legnagyobb, több mint 800 embert foglalkoztató munkaadója. Az igényes, inspiráló és innovatív környezet mellett személyre szabott fejlődési és karrierlehetőségekkel várja új gépmestereit és gépellátóit a BAT Pécsi Dohánygyár Kft., több mint 70 új munkavállaló csatlakozására nyílik lehetőség a következő hónapokban.

Némi kézügyesség, alapvető elektronikai és szerelői tudás, továbbá műszaki előképzettség – ezekre van szükség ahhoz, hogy gépmesterként állhassunk munkába Pécs egyik legmodernebb, 2019-ben átadott üzemében. A BAT legújabb termelőegysége Európa legnagyobb nikotinpárnagyára, az itt készülő termékek szájon át fogyasztható füstmentes megoldások, a teljes termelést külföldön értékesítik.
Ezeket az úgynevezett Modern Oral termékeket előállító gépeket felügyelik a gépmesterek, természetesen azt követően, hogy pár hónapos, igen intenzív betanítási folyamaton vesznek részt. A munkájuk minősége kulcsfontosságú, a vállalat számos külpiacot lát el a baranyai megyeszékhelyen készülő nikotinpárnákkal. A termékportfólió tehát lényegesen túlmutat a hagyományos cigarettákon: a BAT Magyarországon elsőként kezdte el ezeknek a kevésbé káros*, új kategóriás termékeknek előállítását még 2019-ben, igazodva a dohányipar megújulásához. 
Az operátorokat, más néven gépellátókat a vágott- és sodródohányokat gyártó Dohány utcai telephelyen foglalkoztatják, ahol – egy közelmúltban lezajlott, nagyvolumenű beruházásnak köszönhetően – szintén bővült a gyártókapacitás. A jelentkezők esetében sem szakirányú végzettség, sem munkahelyi tapasztalat nem elvárás, vállalniuk kell viszont a három műszakos munkarendet. 

A több mint 110 éves múltra visszatekintő pécsi dohánygyár fejlesztésére az elmúlt három évtizedben több mint 40 milliárd forintot költött a BAT, ám nem csupán a termelési kapacitásokra: a már említett gyáregység mellett a vállalat Francia, illetve Finn utcai telephelyein is modern, igényes munkakörnyezetet alakítottak ki. A cég célirányos belső tréningekkel, fejlődési és karrierlehetőségekkel támogatja dolgozóit, akik a globális vállalatcsoport nemzetközi működésében is fontos szerepet kapnak. A családi napoknak, karácsonyi buliknak, horgászversenyeknek, focikupáknak és a többi közösségi programnak köszönhetően igazi élménnyé válik a csapat részévé lenni, családias hangulatban megosztani a közös élményeket. 
A multikategóriás pécsi gyár nyitott a megváltozott munkaképességű emberek alkalmazására, miközben a rugalmas foglalkoztatási formák sem idegenek a gyakorlatától: a szülési szabadságukról a kismamák például az egyedi igényekre szabott feltételek szerint térhetnek vissza, megtartva a gyest, gyedet, csedet. A vállalat a társadalmi felelősségvállalás területén is aktív, nemrég írtak alá egy támogatói megállapodást a Pécsi Mentőkutyás Egyesülettel. Az új álláslehetőségekről és a jelentkezés módjáról további részletek itt találhatóak.

*A bizonyítékok széles körére alapozva, és feltételezve, hogy teljes mértékben leszoknak a cigarettáról. Ezek a termékek nem kockázatmentesek, és függőséget okoznak.


A cikk megrendelője a BAT Pécsi Dohánygyár Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában