Hirdetés

2023.12.20. 09:58

Hathatós segítség a mikrohitel

A Baranya Megyei Vállalkozói Központ egyik legfontosabb célja a régió vállalkozásainak fejlesztése, melyen belül a mikrofinanszírozásnak évek óta kiemelt szerep jut.

Fotó: Yasuhiro Kobayashi

– Változatlanul misszióként tekintünk ezen tevékenységünkre. A jelenlegi gazdasági helyzetben tőkehiány jellemzi a térség vállalkozásait, aminek feloldására nagyszerű megoldást kínálunk a mikrohitellel. Van akinél a túlélést, másnál az önfoglalkoztatás biztonságát, de olyan is van, akinél a nehéz helyzet utáni időszak fejlesztéseit szolgálja a mikrohitel – beszélt a konstrukcióról Pohl Marietta, a Baranya Megyei Vállalkozói Központ ügyvezető igazgatója.

A vállalkozói központnál elérhető Országos Mikrohitel Program legfontosabb paraméterei: max. 15 millió forint, max. 15 év futamidő, és évi fix 7,9% kamat a teljes futamidő alatt. Nemcsak a működő, de akár a teljesen induló mikrovállalkozások is igénybe tudják venni az immár szabad felhasználásúként is kérhető mikrohitelt, azaz a forrást akár elszámolási kötelezettség nélkül, még egyszerűbben használhatják fel a fejleszteni és fejlődni vágyó mikrovállalkozók. A konstrukció részletes leírása megtalálható a https://bmvk.hu oldalon.

– Egy projektre ugyan max. 15 millió forint igényelhető, de egyszerre akár 45 millió forintnyi mikrohitele is lehet az adott vállalkozásnak – hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.
– A mikrohitel egy átlátható és jól kalkulálható pénzügyi forrás, gyakorlatilag pont az, amire a kiszámíthatatlanul változó piaci környezetben szüksége van egy hazai mikrovállalkozásnak. A konstrukció sikerét igazolja, hogy van olyan partnerünk, akinek egyszerre több sikeres, aktív mikrohitelét is kezeljük – mondta Pohl Marietta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában