Hirdetés

2024.04.27. 08:00

Új lakóparkot építenek Villányban – Villány az elmúlt évek gazdasági kihívásai ellenére is virágzó település maradt

Három hektáron épül önkormányzati önerőből lakópark, emellett több pályázat valósulhat meg az elmúlt évek gazdasági nehézségei ellenére is fejlődést mutató településen. Villány polgármestere, Mayer István számolt be a tapasztalatokról.

PR cikk

Az önkormányzati önerőből megvalósuló projekt keretében új lakópark létesül, amelynek célja a város lakhatási lehetőségeinek bővítése. A terület mintegy 3 hektáron fog elterülni, és 22 családi házas építési telket alakítanak ki, átlagosan 900 négyzetmétereseket. Emellett három társasházi telek is része lesz a területnek, ahol 7, egyenként 6-8 lakásos társasházak épülhetnek.

A fő célunk, hogy javítsuk a villányi lakhatási lehetőségeket, és növeljük a város vonzerejét az ide költözők számára. Jelenleg ugyanis kevés elérhető, eladó ingatlan van Villányban, ezért szeretnénk a településen való otthont teremtést elősegíteni .

– mondta Mayer István polgármester.

A hamarosan megépülő futókör látványterve

A telkek értékesítési bevételeiből tervezik a lakópark kialakítását fedezni. A vállalkozók és magánszemélyek részéről történő jövőbeli befektetések teljes értéke akár 5 milliárd forintos fejlesztést is jelenthet, lendületet adva Villány gazdaságának. A közműkiépítések várhatóan még az idén elkezdődnek, és legkésőbb jövő év végére az összes szükséges infrastruktúra rendelkezésre fog állni. A tervek szerint a telkek parcellázása nyár derekára megtörténik, és az első tulajdonosok akár már idén elkezdhetik terveik megvalósítását. Minderről a Csillagvölgy Lakópark Villány Facebook-oldalon olvashatnak részletesen az érdeklődők.

Új pályázatok hoznak további fejlődést Villányba

Villányban folytatódnak a fejlesztések újabb pályázati projektekkel. 

Az egyik kiemelt projekt a főtér felújítása és a helyi piac kialakítása, melynek közbeszerzési eljárása hamarosan újraindul. Sajnos a korábbi kivitelezővel fel kellett bontani a szerződést, ugyanis számos alkalommal szegte meg a szerződésben foglaltakat, reményeik szerint a nyár elejére már új, az elvárt színvonalon dolgozó kivitelezővel folytathatjuk a munkát.

 – mondta el Mayer István.

A következő fontos lépés az Élhető települések projekt kiírása, melynek keretében a Damjanich utca teljes rekonstrukciója és a parkerdő fejlesztése, futókör kialakítása valósul meg. A projektek indulása várhatóan nyár elején, legkésőbb nyár végén megtörténik, és cél, hogy a következő év végéig befejeződjenek.

 – fogalmazott a polgármester.

A Damjanich utca fejlesztésének látványterve

Az Élhető település pályázat keretében a játszóteret és a sportpályákat fejleszteni fogjuk, terveink szerint ezek jövő év végéig elkészülhetnek. Hamarosan kiírásra kerül az új bölcsőde fejlesztése is, melynek tervezett elkészülése jövő tavaszra várható. Két aktív turisztikai, Siklóssal közös pályázatunk aktuális, amelyek a Villányi borvidék szolgáltatásait kívánja tovább emelni. További három turisztikai projektet tervezünk még a következő évekre, összesen 1 milliárd forint értékben, amelyekre már elnyert forrással rendelkezünk

 – tette hozzá.

A közeljövőben megújuló játszótér látványterve

Fontos projekt továbbá az ipari park létrehozása. Itt a projekt előkészítések vannak folyamatban, hosszú átfutási idővel kell kalkulálnunk, de igyekszünk 2026 első felére végezni ezzel is. Zajlik egy 30 szobás, magas színvonalú szálláshely fejlesztés is a Siklós felé vezető körforgalomnál.

 – egészítette ki az elhangzottakat Mayer István.
A polgármester elmondta, Villány az elmúlt évek gazdasági kihívásai ellenére is virágzó és dinamikusan fejlődő településnek bizonyult. 

Az ide érkező befektetők és látogatók lendülete tovább növeli a város gazdasági potenciálját. Helyi vezetőként elkötelezettek vagyunk abban, hogy mindenki, legyen az cég vagy magánszemély, megvalósíthassa elképzeléseit, mindezzel hozzájárulva ahhoz, hogy Villány továbbra is élhető és vonzó maradjon mind lakói, mind látogatói számára.

 – összegzett Mayer István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában