szponzorált tartalom

2019.04.29. 19:48

A kulturális programok kerültek a középpontba áprilisban is Szentlőrincen

Áprilisban is több kulturális programot rendeztek Szentlőrincen, az EFOP-1.5.3-16-2017-00100 számú, „HUMÁNREAKTOR – Szellemi erőforrás-fejlesztés Szentlőrinc térségének közszolgáltatásaiban” pályázat keretében.

Dunántúli Napló

A hónap elején, április 5-én került sor az immár hagyományossá vált Tematikus hangversenysorozat soron következő előadására, melyet ezúttal a nemzetközileg is ismert és elismert Talamba ütőegyüttes tartott, a szentlőrinci és hetvehelyi általános iskolás gyermekek számára. A koncert a különböző ütőhangszerek segítségével invitálta a hallgatóságot egy korszakokon, stílusokon és kontinenseken átívelő utazásra. A koncertsorozat sokéves sikere elsősorban Nyakáné Maár Zsuzsannának, a Szentlőrinci Alapfokú Művészeti Iskola vezetőjének nevéhez fűződik, aki már több mint egy évtizede szervezi ezt a nagy sikerű programsorozatot.

Szintén a Humánreaktor pályázat keretében rendezték meg április 9-én, a projekt második író-olvasó találkozóját, ahol a nagycsoportos óvodások és az általános iskola alsós diákjai Devecsery László, József Attila-díjas íróval találkozhattak. Valamint az iskola és az óvoda könyvtára számára a művész szerzeményeinek néhány példánya került felajánlásra a projekt részéről. Az előadás után Devecsery Lászlót még egy rövid ideig vendégül látták, melynek keretében megismertették a város nevezetességeivel.

A város önkormányzata egy „D” típusú sportpark létrehozását nyerte el a BMSK ZRT-től. A sportparkot Szentlőrincen a kék panelok mögötti játszótér mellett szeretné létrehozni a városvezetés, a parknak 150 négyzetméteren 15 darab eszközzel kell rendelkeznie. A város ezzel is szeretne hozzájárulni a település sportolási lehetőségeinek bővítéséhez.

Körhinta és állatsimogató is volt

A zord idő ellenére idén is számos látogatót vonzottak az április 13-i Szentlőrinci Húsvétváró Családi Délelőtt programjai. Nagy érdeklődés fogadta az Eszterházy Egészségközpont melletti téren a kézműves vásár termékeit, ahol a gyöngyből készített virágtól kezdve, a mézen át a különféle gyümölcssajtig megannyi érdekességet és finomságot megtalálhattak, megkóstolhattak az érdeklődő kicsik és nagyok. A gyermekeket egész nap körhinta szórakoztatta, a nyuszisimogató keretein belül pedig néhány szerencsés gyermek örökbe is fogadhatott a tapsifülesek közül. A jó hangulatot a Hangoló Zenés Gyermekszínház színes előadása koronázta meg.

Színes programokkal vár a majális

Május elsején hagyományos majálist rendeznek a városi sportcsarnokban. A programok már délelőtt elkezdődnek, tíz órakor az Arabeszk Tánccsoport tart bemutatót. A gyermekek Figura Ede műsorát tekinthetik meg, majd a SZUSZI akrobatikus pomponcsapat kápráztatja el produkciójával a megjelenteket. Ezután, 12.20-kor Koltai Péter polgármester köszönti a látogatókat, Vastag Tamás és a Baranyai Western Egyesület (Timeless Linedance) is műsort ad. A programsor zárásaként a Csillag Musical Társulat és a Tesók is fellépnek. Délelőtt tíztől délután négyig lehetőség lesz főzésre, légvár, trambulin és arcfestés teszi szebbé a gyerekek napját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában