top100

2020.01.15. 10:30

Agrokémia Sellye Zrt.: ötvenöt éve töretlen fejlődésben

Az idén 55 éves Agrokémia Sellye Zrt. több sikeres uniós forrású pályázatnak köszönhetően ebben az évben is számos fejlesztést valósíthat meg. Az infrastrukturális beruházások mellett egy új, integrált vállalatirányítási rendszer is bevezetésre kerül.

Ötvenöt évvel ezelőtt ipari szövetkezeti formában alakult meg az Agrokémia Sellye Zrt., amely kezdetekben háztartási és más vegyipari termékek gyártásával foglalkozott és mára a több mint 70 embert foglalkoztató cég fő profilja a növényvédő szerek bérmunka formájában történő gyártása. Termékeik jelentős részét külföldön értékesítik, többek között az Európai Unióban, a CIS (Független Államok Közössége) és MENA (a Távol-Kelet és Észak-Afrika földközi-tengeri országai) tagállamai mellett a magyar piacon is jelen vannak, NONIT, fagyálló hűtőfolyadékkal, valamint szélvédőmosó termékekkel.

A sellyei telephelyű patinás céget a folyamatos fejlődés, infrastruktúra, létszám- és gyártáskapacitás bővítése jellemzi. Az elmúlt 55 évet összegezve Dr. Bokotey Sándor, az Agrokémia Sellye Zrt. vezérigazgatója elmondta, a megalakulást követő években a társaság szoros és egyre bővülő együttműködést alakított ki nyugat-európai multinacionális cégekkel, főképp növényvédő szerek bérmunkában történő gyártására és kiszerelésére, így a termelés a növényvédő szerek előállításának irányába tolódott. A megváltozott gazdasági környezettel lépést tartva 1992-től a mai napig zártkörű részvénytársaság formájában működik a cég és elmondható, hogy 2009 óta töretlen fejlődés, telephelyfejlesztés és létszámbővítés jellemzi. A cég történetében az egyik legsikeresebb év a 2017-es esztendő volt, amikor is több mint 3,4 milliárd forint árbevételt értek el, ami 62 százalékos növekedést jelentett az azt megelőző évhez képest. A vezérigazgató elmondta, ezt a szintet azóta is tartani tudják.

Ebben az évben a GINOP-4.1.2.-18-2018-00188 kódszámú európai uniós forrású pályázati támogatásnak köszönhetően az iroda- és a szociális épület energetikai korszerűsítését végzik el, valamint fontos fejlesztésük egy új, QR-kód-beolvasáson alapuló vállalatirányítási rendszer bevezetése is, melyre a GINOP-3.2.2.-8-2-4-16-2018-01250 kódszámú pályázat keretében csaknem 15 millió forint pályázati forrást fordíthat a cég.

– A cégünk legnagyobb erőssége a flexibilitás, tehát a megrendelői igényeknek megfelelően egyik termékről gyorsan tudunk átállni egy másik gyártására. Az új integrált vállalatirányítási rendszerrel a beszállítótól érkező anyagok gyáron belüli „mozgását” teljesen végig tudjuk követni, ami egyrészt a nyilvántartási rendszerünk tökéletesítésére szolgál, pontosabbá teszi az ellenőrzést, illetve a használatával könnyebben kiszűrhető a folyamatban esetlegesen előforduló emberi hiba is – mondta Dr. Bokotey Sándor.

Az Agrokémia Sellye Zrt. ezen kívül saját beruházást is megvalósított, egy granulátum kiszerelő üzemegységet létesítettek, mely a tavalyi évvégi próbaüzem után az idén már termelt is. Abban az időszakban – ősztől kora tavaszig –, amikor az agrárpiaci megrendelések lecsökkennek, nem csak a fő profiljukba tartozó egyéb termékek gyártásával foglalkoznak, szélvédőmosó vagy fagyálló folyadékot készítenek. Ezen termékek palettája is folyamatosan bővül, hiszen több hazai értékesítő céggel is kapcsolatban állnak.

Az Agrokémia Sellye Zrt. vezetősége fontosnak tartja a munkavállalóinak megbecsülését és a szakmai színvonaluk folyamatos fejlődését, így évente több szakmai és idegennyelvi képzés biztosítása mellett, számos közös programot szervez a dolgozói számára. Mindemellett a város legnagyobb adófizetőjeként jelentősen hozzájárulnak a térség fejlődéséhez, továbbá alapítványok, civil szervezetek támogatásával a közösségek életét, programjait is segítik, így fontos szerepet töltenek be az itt lakók és családjaik életében.

Elérhetőség:

Agrokémia Sellye Zrt.

7960 Sellye,

Sósvertikei út, Pf. 5.

Tel.: +36-73/480-020,

Fax: +36-73/480-818

E-mail:

web: agrosellye.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában