szponzorált tartalom

2020.09.10. 09:56

Jó hangulatban és biztonságos körülmények közt telt a baksai falunap

Nagy sikerrel és természetesen a járványügyi előírásoknak megfelelően tartották meg idén a falunapot Baksán. Közben az önkormányzat működése visszaállt a régi rendbe, és több fejlesztésre is sikeresen pályázott.

A baksai újszülötteket polgárrá avatták a falunapon

Minden korosztály jól érezhette magát az idei falunapon, és a visszajelzések is azt igazolják, hogy nagy sikerrel zajlott a rendezvény. A járványhelyzet miatt persze egy kicsit más volt az augusztus 22-én tartott ünnepség, mint korábban, hiszen ötszáz főnél többen egy időben nem tartózkodhattak a sportpályán körbekerített területen belül, de ennek ellenére is sokan megfordultak a programokon. A szükséges létszámkorlát miatt az önkormányzat szilikonos karszalagokat vásárolt, ezeket kapták meg a vendégek, ezek nélkül nem lehetett a rendezvényen tartózkodni. Amikor távoztak, visszaadták, majd fertőtlenítés után valaki más kapta meg. A korlátozást mindenki tudomásul vette, tartotta is magát a szabályokhoz, így jó hangulatban telt a falunap.

Most zajlik a rendelő épületének hőszigetelése

A program a hagyományos főzőversennyel indult, a csapatok reggel megkapták az alapanyagokat, hogy minél előbb elkészüljenek a finomságok. Augusztus 20-a közelsége miatt akkor tartották meg az ünnepi műsort, illetve nem maradhatott el a baksai újszülöttek polgárrá avatása és a díszpolgári cím átadása. Az elismerést idén Bencsik István korábbi képviselő és mezőőr kapta, aki mindig, minden feladatban önzetlenül segített, ha szükség volt rá.

Amíg a felnőttek a bográcsok mellett serénykedtek, a gyermekek is jól szórakoztak, hiszen kipróbálhatták a légvárat és a körhintát, vagy éppen Ribizli bohóc műsorát élvezhették. A közös ebéd után aztán benépesült a színpad, először a Bercze Nagy János Alapfokú Művészeti Iskola növendékei adtak műsort, majd Tihanyi Tóth Csaba operettműsora következett, de fellépett a Desperado, Csonka Tibi, valamint Dankó Szilvia is.

Angol nyelvű oktatás indul októberben az óvodában

Az önkormányzat a járványhelyzetben hozott korlátozó intézkedések miatt tavasszal a testületi üléseket digitális eszközök segítségével tartotta meg, de azóta visszatértek a rendes működéshez.

Sok mindenről született döntés, és a pályázatokon is sikeresen szerepeltek. Mivel úgy vélik, a Magyar Falu Program adta lehetőségek nagyban hozzá tudnak járulni a település fejlődéséhez, ezért próbálják ezeket megragadni. Ennek megvan az eredménye, hiszen jelenleg két nyertes pályázatuk van.

Az egyik projektben a védőnői szolgálatot és az annak helyet adó épületet fejlesztik, a másikban pedig a belterületi utak újulnak meg.

Dolgoznak már az orvosi rendelő és a családi bölcsőde épületén is, ahol energetikai korszerűsítést végeznek. Jelenleg szigetelik az ingatlant, zajlik a tető cseréje, és napelemes rendszert is kiépítenek oda.

Az már régóta kiemelt cél volt a településen, hogy az óvodában elindulhasson az angol nyelvű oktatás, ez októbertől meg is valósul, heti egy órában tanulhatnak a gyermekek idegen nyelven.

Eladók a telkek

Az önkormányzat megkezdte az új építési telkek értékesítését. Vannak még eladók, amelyeket azok, akik legalább öt éve állandó lakosai Baksának, nettó kétmillió forintért, nem falubeliek pedig nettó három és fél millió forintért vásárolhatnak meg. A részletekről érdeklődni a 06-72/211-630-es számon vagy a [email protected] e-mail-címen lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában