szponzorált tartalom

2020.09.20. 22:25

Közösen közös célért Kökényben

Teljesen lecserélődött a kökényi képviselő-testület a tavaly őszi önkormányzati választások után. Az új polgármester az újonnan felállt grémiummal mindent megtesz azért, hogy az itt élők bizalommal forduljanak az önkormányzathoz.

Teljesen más szemlélettel kezdett dolgozni az egy évvel ezelőtt megválasztott képviselő-testület. Máli Júlia, Kökény polgármestere elmondta, az első feladatok között volt, hogy az önkormányzat kapcsolatrendszerét újjáépítsék. Ez vonatkozott a községben működő civil szervezetekre, a szintén teljes megújuláson átesett nemzetiségi önkormányzatra, a szolgáltatókra, a környező településekre és a lakossággal való szorosabb együttműködés megalapozására is.

– Minden területen kompromisszumra törekszünk, enélkül ugyanis úgy gondolom, nem lehet előre haladni. Nekünk egy közös célunk van, hogy itt mindenki jól érezze magát

– fogalmazott a polgármester. Hozzátette, szerencsés, hogy az itt élő lakosság egy nagyon befogadó közösség, amire szükség is van, hiszen nem sokáig van eladósorban ingatlan, sokan vágynak ide.

Éppen ezért is a település további fejlesztéséért új lendülettel dolgozik a testület. A Magyar Falu Program idei kiírásait kihasználva több mint 100 millió forint értékű beruházásokra pályázott az önkormányzat. A községvezető elmondta, útfelújításra, munkagépbeszerzésre, a hivatal és a kultúrház épületének felújítására, játszótér-felújításra, egy ravatali hűtő beszerzésére, valamint a falugondnoki szolgálat elindítására, falubusz beszerzésére szeretnének támogatást nyerni. Mindemellett a Kökényi Futball Club az önkormányzattal együttműködve az öltözőépület tetőcseréjére és egy meglévő kút javítására, a Polgárőr Egyesület pedig egy önkormányzati tulajdonú épület felújítására pályázott.

Ami az idei beruházásokat illeti, az önkormányzat egy tavalyi pályázati támogatásból vásárolt kátyúzógéppel folyamatosan javítja a belterületi utakat, ezen kívül további önerős útfelújítások várhatóak, és egy szintén tavaly elnyert belügyminisztériumi nyertes pályázatnak köszönhetően hamarosan – még az ősszel – megújul a Felsőhegy utca egy szakasza.

A településképen is látszódik a lelkiismeretes munka

Szép, rendezett a falu, amely főként az itt dolgozó 6 közmunkásnak köszönhető. A polgármester elmondta, bár kevesen vannak, de mindannyian nagyon sokat dolgoznak, és talán nincs is olyan, amit ne lehetne kérni tőlük, ha a faluról van szól, mindig igyekeznek mielőbb elvégezni a rájuk bízott feladatokat.

– Ebből egyébként az önkormányzati képviselők is kiveszik a részüket, ha segítség kell, akkor az ő munkájukra is lehet számítani – fogalmazott.

Aktív lehetne a közösségi élet

Máli Júlia, a község polgármestere még a választási programjában megfogalmazta, szeretné élettel megtölteni a Közösségi Szolgáltató Házat, hiszen ez is kiváló színtere lehet a közösségépítésnek. Ennek megvalósulása kezdődött el már tavaly ősszel, több programot is rendeztek az év végén, majd az idei év elején a farsang után mindezt sajnos megakasztotta a járványhelyzet.

Szép kertekkel pályáztak a lakók

A lakók egészségének megőrzése érdekében a többi településhez hasonlóan a már megszervezett kökényi falunapot is lemondta az önkormányzat. – A programok tekintetében ez nem a jól előrelátható időszak, de az már biztos, hogy rövid időn belül eredményt fogunk hirdetni „A legszebb konyhakertek” programban nevezettek között, mely kezdeményezéshez Kökény települési szinten csatlakozott. Emellett lesz az eredményhirdetése a tanulmányi ösztöndíjprogramunknak is, amelynek keretében pénzjutalmat kapnak a jó tanulók. Az idősekkel tavaly egy jó hangulatú rendezvényen ünnepeltünk, és most is igyekszünk megtalálni a módját a köszöntésüknek. És persze nem maradhatnak ki a gyerekek sem – mondta Máli Júlia községvezető.

A település vezetői

A község polgármestere Máli Júlia. Alpolgármester: Király Sándor. A képviselő-testület további tagjai: Simai József, Katona László és Stiebel Lőrinc. A Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke: Klaics Rita, tagjai: Bozsánovics Renáta és Taragyia Tomiszláv. Jegyző: dr. Kislaki-Frank Brigitta.

A Matusek László Horvát Kulturális Egyesület elnöke: Grisnik János, a Zornica Alapítvány elnöke: Taragyia Györgyné. A Kökényi Horgász Egyesület elnöke: Király Sándor. A Kökényi Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke: Cseh László. A Kökényi Futball Club elnöke: Taragyia György.

Az önkormányzat elérhetősége: 7639 Kökény, Petőfi utca 2. Telefon: 72/462-045.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában