szponzorált tartalom

2019.02.28. 19:00

Küllemet szépít a Magyar falu program

A Hungária Takarék polgármestereknek rendezett Önkormányzati Szakmai Fórumot.

A Magyar Falu Program lakhatási, munkába állási kérdésekkel foglalkozik, emellett helyi életminőséget javító programokat is támogat. A részletekről 2019.02.29-én Gyopáros Alpár, a Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos adott tájékoztatást Szászváron, a Várkastélyban.

Mintegy félszáz érdeklődő, Baranya, illetve Tolna megyei polgármester érkezett a rendezvényre, mely a Hungária Takarék szervezésében valósult meg. Az Önkormányzati Szakmai Fórum vendégeit Pintér Szilárd, a takarékszövetkezet hálózati igazgatója, valamint Dunai Péter, Szászvár polgármestere köszöntötte. Ezután a kormánybiztos elmondta: nagyobb részben az önkormányzatok, kisebb részben az egyházi közösségek a kedvezményezettjei az idén 75 milliárd forint felhasználását lehetővé tevő programnak, ami remélhetőleg jövőre folytatódik.

A rendezvényen megjelent Potápi Árpád János államtitkár is, aki közölte, hogy a kezdeményezés az ötezres létszámnál kisebb településeket érinti. Úthálózat, orvosi rendelő, óvoda, bölcsőde egyaránt felújítható igénybevételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában