pr-cikk

2020.11.25. 23:56

Megújul a villányi iskola

Új igazgatókat köszöntöttek Villány két intézményében, akik nagy lendülettel és rengeteg ötlettel fogtak bele a munkába. További jó hír, hogy a Villányi Általános Iskola a pályázatához többletforrást kapott a kormánytól. 

Szűcs János távozása után november 1-jétől Maczkó Vivien lett a Villányi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola megbízott igazgatója. A korábbi vezető pályafutását a Klebelsberg Központnál folytatja. Az új igazgató tanárként már komoly szakmai tapasztalatot szerzett az intézményben, amelyet igyekszik új pozíciójában legjobb tudása szerint kamatoztatni. Maczkó Vivien örömmel adta hírül, hogy a Mohácsi Tankerület az EFOP keretében elnyert, „A Villányi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola infrastrukturális fejlesztése a hátránykompenzáció elősegítése és a minőségi oktatás megteremtése érdekében” című – EFOP-4.1.2-17-2017-00045 azonosító számú – pályázata 100.925.682 forint többletforrást kapott a kormánytól.

Ennek köszönhetően előreláthatóan 2021 tavaszán el is indulhat a beruházás, melynek során új tornatermet építenek, felújítják a B épületet és az alsó tagozat régi szárnyát, továbbá kialakítanak egy természettudományos szaktantermet is.

Folytatódnak a felújítások, beruházások

Az idén számos sikeres pályázatról számolhatott be a városvezetés. A folyamat az év végével sem áll meg, ugyanis az önkormányzat több mint 8,5 millió nyert a Magyar Falu Programban az „Óvodaépület felújítása” című felhívásra benyújtott pályázatával. Szintén ennek keretében csaknem 50 millió forint támogatást nyert a város a „Faluházak felújítása” című kiírásra benyújtott pályázattal. Ezzel lehetővé vált a jelenlegi felújítási munkálatok folytatása az épület állagának megóvása érdekében.

A villányi önkormányzat mindemellett a közeljövőben a Rendezvénytér és a Damjanich János utca közötti szakaszon a meglévő kerékpár­út burkolatának felújítását kívánja elvégezni. Ezen túl kerékpáros nyom felfestésével szeretne nyomvonalakat kijelölni a város belterületén. A tervek szerint e szakaszok a következő utcákat érintik majd: Rákóczi Ferenc utca, Petőfi Sándor utca, Batthyány Lajos utca, Móra Ferenc utca, Deák Ferenc utca. A projekt összköltsége 24,5 millió forint.

Jövőre írják ki a pályázatot az intézményvezetői pozícióra

A város másik meghatározó intézményénél, a Villányi Művelődési Háznál is változások történtek. A Czinczár Attila felmondása miatt megüresedett intézményvezetői pozícióval kapcsolatos pályázat kiírására előreláthatóan 2021-ben kerül sor. A zavartalan működést addig is biztosítani kellett, így Bock-Báthory Emesét bízták meg az intézmény vezetésével.

Mayer István, Villány polgármestere hangsúlyozta: a fontos teendők mellett továbbra is kiemelt feladatként kezelik az eddig elhanyagolt állapotban lévő ingatlanok felújítását. Ennek a tevékenységnek legújabb eredménye, hogy megszüntették a Csillagvölgy Étterem beázásait.

Három fenyőfát állítottak a terekre

Az idei év végére tervezett adventi rendezvények a jelenlegi helyzetre való tekintettel elmaradnak – mondta Mayer István polgármester. Ugyanakkor az ünnepi hangulatot emelve szeretnék, hogy idén a város minél szebb karácsonyi díszekben pompázzon. Ennek érdekében három karácsonyfát állítanak fel: az Oportó Étterem előtti kereszthez, a Diófás térre és a virágosi templom elé, továbbá számos égősort helyeznek ki. A hétvégére, advent első vasárnapjára minden dísz és ünnepi dekoráció a helyén lesz.

Ingyenes wifi a közterületeken

A villányi önkormányzat sikeresen pályázott a „WiFi4EU” Európai Uniós projekt keretében. A kezdeményezés célja, hogy szerte Európában ingyenes wifi hozzáférést biztosítson a polgárok számára nyilvános helyeken, többek között parkokban, tereken, középületekben. A villányi hálózatot is kiépítették már, a projekt sikeresen megvalósult. Az ingyenes internet a Baross Gábor utcai pincesortól a Rendezvénytérig elérhető. Csatlakozni az érintett területeken a WiFi4EU nevű hálózathoz lehet.

Az összeállítás a Villányi Önkormányzat támogatásával készült. Összeállította: Rajnai-Zsíros Krisztina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában