szponzorált tartalom

2020.10.29. 10:57

Sellyén városrehabilitációs pályázat megvalósulása zajlik a volt Sajtüzem területén

Sellye Város Önkormányzat a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatallal konzorciumban valósítja meg TOP-2.1.1-16-BA1-2017-00001 azonosító számú, „Helyi ellátás, szolgáltatás, életminőség javítása az Ormánságban” című pályázatot.

 

Az elnyert támogatási összeg: 198 999 997,- Ft

Megvalósítási időszak: 2018.04.01-2021.05.19.

A pályázat megvalósítása jelenleg a kivitelezés 75 %-os fázisában tart, 2021 májusára teljes mértékben megvalósul a projekt.

A projekt megvalósításával a településen egy második központi tengely kerül kialakításra, mellyel a lakosok számára átjárhatóvá válik a Batthyány utca és az Ifjúsági utca egy térköves gyalogút létesítése révén.

Emellett sport és közösségi funkciót ellátó új 230m2-es épület is megépül, amely sport és multi funkciós teremként fog működni, ahova elsősorban kardio,- és erőnléti edzésekre alkalmas berendezések kerülnek. Az megépülő létesítmény szolgáltatását, funkcióját segítő további helyiségei: recepció, mosdók, öltözők, takarító szertár. A recepció és öltöző részekhez és a konditeremhez szükséges kardió,- és kondigépek beszerzése folyamatban van.

A sport és multi funkciós terem térköves járdán lesz megközelíthető a már említett Batthyány és Ifjúság utcák felől.

Az épület közelében kialakításra kerül egy mozgáskorlátozottak részére kijelölt parkolóhely is.

Emellett nagyfokú tereprendezés is megvalósul, füvesítési és fásítási tevékenységek is lezajlanak, amely segíti az egykor üzemi terület rehabilitációját. Utcabútorok kerülnek kihelyezésre a rehabilitált területre: padok, kukák és kerékpártámasz.

A projekt keretén belül megvalósított fejlesztés védelmének és a közbiztonság javításának érdekében az épület kamerával lesz ellátva, továbbá a költséghatékony üzemeltetést napelemek segítik majd.

Az új térköves gyalogút mentén kandeláber oszlopokkal megvilágított új közvilágítás kerül megépítésre, amely a városi gyalogos közlekedésbe újonnan bevont járda szakaszon történő biztonságos közlekedéshez elengedhetetlen.

A projekttel kapcsolatos közvilágítás fejlesztés és parkosítási tevékenység nem a vonatkozó pályázati forrásból, hanem önerőből kerül megvalósításra, mivel a projekt támogatási összege nem biztosított fedezetet ezekre a tevékenységekre, de a fejlesztés komplexitásához elengedhetetlen, így önerőből biztosítja Sellye Város Önkormányzat Képviselő Testülete.

Ennek a projektnek a megvalósításával és az ahhoz kapcsolódó többi projekttel a főúttal párhuzamos, új tengely jön létre, melynek mentén számos más Terület-és településfejlesztési operatív program valósul/valósult meg (sportcsarnok felújítása, piacsarnok megépítése, kerékpáros út építése, iskola és óvoda felújítása).

Sport és multi funkciós létesítmény látványterve

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában