hirdetés

2021.11.26. 12:00

Sikeresen zárult a Pécsi Egészségfejlesztési Iroda projektje

A Pécsi Egészségfejlesztési Iroda 2018. szeptember 1-jétől működik a Pécsi Járásban. A megvalósítási időszak COVID19 által is terhelt, adminisztrációs kihívásokkal teli hónapjai után, november 11 én zárult, melyet egy három éves fenntartási időszak követ.

A 2021. november 11-én a végéhez érkező megvalósítási időszak nem volt zökkenőmentes, a pályázati működéssel járó rengeteg adminisztráció és a COVID folyamatos hullámai mind nehezítették a szakmai munkát, a személyes interakciók a háttérbe szorultak, az egyeztetések az említett időszakban online zajlottak. A közel 60 fős szakmai team lelkes munkájának köszönhetően, a nehézségek ellenére a néha teljesíthetetlennek tűnő indikátorokat is elérték.

„Pécs város vezetése elkötelezett az egészségmegőrző programok iránt. Minden segítséget megadunk az ezt célzó programok külső szervezőinek, és amint a járványhelyzet lehetővé teszi, újabb saját kezdeményezésekkel jelentkezünk” – emelte ki Nyőgéri Lajos, Pécs MJV alpolgármestere. A fizikai megvalósítás során eljutottak a Pécsi Járás minden településére (40 db). A közel 50 féle program több, mint 400 színtérprogram formájában valósult meg, ami alatt több, mint 53.000 fő került bevonásra egészséggel, egészségtudatossággal kapcsolatos, prevenciós programba. A korcsoportok tekintetében a szervezett programokkal, a kiskorúaktól az aktív, dolgozó felnőtteken át, a szépkorúakig minden a projekt által meghatározott stakeholder csoportot elértek.

A lakosság az Egészségfejlesztési Iroda tevékenységét megismerve a számukra rendezett prevenciós foglalkozásokat nyitottan fogadták és azon aktívan részt is vettek. A programok fókuszában a mozgás, a rendszeres fizikai aktivitás napi rutinba történő beépítése, a mentális és a munkahelyi egészség fejlesztése, valamint az általános egészség, az egészségtudatosság javítása állt. A program sikerének érzem, hogy a fizikai megvalósítás két évében az Iroda munkáját egyre több lakos ismerte meg és élt a testi-lelki egészség megőrzését elősegítő program adta lehetőségekkel. Reményeink szerint fokozódó érdeklődés fogja kísérni az elkövetkező 3 éves fenntartási időszakot, amelyre elkötelezett munkatársaink nagy örömmel készülnek” –

mondta dr. Örkényi Anna, az EEI főigazgatója.

A november 11-én lezárult korszakot egy új időszak követ: 3 éves fenntartási szakasz következik, mely során az eddig legsikeresebb, az érdeklődők visszajelzései alapján értékes, hasznos és a jövőben is látogatott programokkal várják továbbra is a Járás lakosságát a Dr. Veress E. utca 2. szám alatti Rendelőintézet földszint 17-es irodájában.

További részletek, elérhetőségek:

EFOP-1.8.19-17-2017-00012 azonosítószámú projekt az Európai Unió támogatásával valósult meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában