szponzorált tartalom

2018.06.11. 11:04

Stabilitás világszínvonalon

A pécsi székhelyű Honsa Kft. mára a világ egyik vezető autóalkatrész-gyártó vállalatává nőtte ki magát, területén piacvezető. Fő profiljuk a csomagtér-fedlap gyártás, amit egyedi módszerrel, saját fejlesztésű technológiával két évtizede készítenek Üszögi úti telephelyükön. Idén nyáron újabb nagy lépésre készülnek, meglévő termékpalettájuk mellett kalaptartó gyártásba is belekezdenek.

A Honsa Kft. az autóalkatrész-gyártásban meghatározó németországi Koller Csoport tagja. A közel két évtizede üzemelő pécsi gyárban magyar munkavállalók szakértelmének segítségével előállított termékek magas keresletének köszönhetően ma Baranya megye egyik legstabilabb, legnagyobb létszámú foglalkoztató vállalata. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara 2016-os kimutatásai alapján a nyolcadik legnagyobb árbevétellel rendelkező cég, évek óta Pécs legnagyobb adófizetői között van. A világszínvonalat képviselő termékek folyamatos innovációk alkalmazásával készülnek, így tartanak lépést az újabb és újabb autótípusok magas igényeivel. A nemzetközi piacra gyártó Honsa Kft. közvetlen beszállítója a Volkswagen, BMW, Audi, Jaguar, Land Rover és Seat autógyártó vállalatoknak, ami igazolja, hogy a Pécsett készült csomagtérfedlapok a legmagasabb minőségi követelményeket támasztó járműipari megrendelők igényeinek is maximálisan megfelelnek. A Pécsett gyártott termékek iránti nagyra nőtt kereslet további leányvállalatok nyitását eredményezte, 2016-ban Mexikóban, idén, 2018-ban pedig Kínában is terjeszkedik a Koller Csoport, ahol magyar mintára szintén csomagtérfedlapok és kalaptartók gyártásával foglalkoznak. Amíg a pécsi gyár elsősorban az európai piacot, addig a mexikói a közép-amerikait, a kínai pedig az ázsiai piacot látja el a Koller Csoport termékeivel.

Megújuló termékpaletta, száz új munkahely

A csomagtérfedlapok mintájára idén nyáron új termékként kalaptartó gyártásába kezd Pécsett a vállalat. A megrendelői igények hívták életre a fejlesztést, elsők között a Jaguar egyes modelljeibe, illetve az Audi TT Coupe-kba készülnek kalaptartók a pécsi üzemben. Jelenleg tesztelési fázisban van az új termék, a nagyüzemi gyártás várhatóan július végén indul. Addig azonban a növekvő termelési kapacitáshoz a megfelelő számú munkaerő is nélkülözhetetlen. A bővülés legalább 100 új kollégát eredményez majd, ezzel a Honsa Kft. idén nyártól további munkalehetőséget kínál Pécs- és vonzáskörzete számára. A toborzás már megkezdődött, folyamatosan várják a jelentkezőket betanított munkától kezdve a szakképzettséget igénylő munkakörök betöltésén át, egészen a felsőfokú végzettséget igénylő feladatokra. A vállalat változatos és mozgalmas feladatokat, folyamatos fejlődési lehetőséget és versenyképes fizetést kínál a leendő dolgozóknak. A minőségi feladatok végzése mellett pedig kreatív megoldások gyakorlására is lehetősége nyílik a munkavállalóknak.

Az új munkavállalókat fokozott figyelemmel fogadja a vállalat. Motivált és a fejlődésre elkötelezett munkavállalókat várnak. A gyáron belüli közösségépítés is ennek szellemében történik. Támogatják a dolgozók közösen és aktívan eltöltött szabadidős tevékenységét, horgász, fallabda- és focicsapata is van a vállalatnak, valamint teniszpályát is bérelnek, ezzel járulva hozzá nemcsak a közösség erejének növeléséhez, de az egészséges életmód megőrzéséhez is. Mindez jó példa arra, hogy bár nagyüzemről van szó, mégis barátságos légkör és összetartás a jellemző a munkavállalók között.

Elkötelezettek a fiatalok mellett

Egy vállalat jövője mindig a következő generációk kezében van, hogyan viszik tovább a törekvéseket, tudnak-e tovább fejlődni, újítani. Ennek érdekében ambiciózus és képzett fiatalokat is keresnek, akik a saját területükön képesek az innovatív lépések megtételére, ami különösen fontos szempont az új termék bevezetésének időszakában. A Honsa Kft. nemrég előadásokkal és vállalati programokkal nyitott a Pécsi Tudományegyetem irányába, mind a Közgazdaságtudományi, mind a Műszaki Kar hallgatói felé, gyakornoki programokat hirdettek és szakdolgozati konzultációkban ajánlottak segítséget. A fiatalabb, szakirányú képzésben tanuló középiskolásokat is megszólították, számukra idén tavasszal nyílt napot szerveztek. A gyárlátogatáson az egyedülálló technológiába, munkafolyamatokba is betekintést nyerhettek a diákok. Emellett, annak érdekében, hogy a hölgyek körében tovább népszerűsítsék a vállalatot és a műszaki pálya adta lehetőségeket, az országosan – ezen belül – Pécsen is megrendezésre került, középiskolás lányoknak szóló „TechCsajok” rendezvényen is bemutatkozott a cég.

Felelős, tudatos nagyvállalat

A Honsa Kft. eltökélt a társadalmi felelősségvállalás mellett is. A belépő és a fiatal munkaerő támogatása mellett a megváltozott munkaképességű munkavállalók számára is van hely a pécsi gyárban. A vállalat már évek óta biztosít részükre is munkahelyet elvégezhető és hasznos feladatokkal a gyár területén belül. A programban kiemelt figyelmet fordítanak az idősebb korosztálynak, illetve a valamilyen hátrányos megkülönböztetéssel érkező munkavállalóknak is. A közös cél, vagyis a magas szintű termelés és folyamatos megújulás mellett az is cél, hogy itt mindenki hasznosnak érezhesse magát a saját területén.

Állásajánlatok a www.honsa.hu oldalon.

 

Címkék#pr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában