szponzorált tartalom

2020.08.04. 12:23

Száz évet ölel át az új műsor

Augusztusban Pécsre érkezik Eötvös Susy utazó cirkusza és elhozták nekünk a család százéves történetét is. Az egész estés előadás során betekintést nyerhetünk a cirkusz világába, valamint végig követhetjük Picard Erzsébet Elza és Eötvös Nándor Aladár, Susy nagyszüleinek egymásra találását, és a szerelemben együtt töltött éveket.

Fotó: Patrik Veres

Az Eötvös Susy Cirkusz az idei évadban teljesen új műsorral, művészekkel, stábbal adja elő műsorát, a „100” éves Eötvös Cirkusz jegyében. Az előadás során remek betétdalokkal, kísérőzenékkel, kiválóan felépített narrátorszöveggel kísért előadásnak lehet majd fül- és szemtanúja az, aki augusztus 6–9-ig ellátogat a pécsi Expo Center mellé sátrat építő cirkuszba. A korhű, vagy a kornak megfelelő jelmezeknek köszönhetően pedig olyan időutazásban lehet részünk, amely felidézi az igazi cirkuszi élet fontosabb mozzanatait a sátorcövek leverésétől, a sikeres előadásokig. A régi ruhák mellett előkerülnek az egykori produkciók is és talán ugyanazokat is láthatjuk majd, amivel egykoron az őseik szórakoztatták a mi őseinket.

Mesébe illő a család története

A Eötvös család története úgy kezdődik, mint egy mese. Volt egyszer öt generációval ezelőtt egy ember, akit megfertőzött a cirkusz világa, családja pedig azóta sem tud szabadulni ettől a varázstól. 1894 tavaszán egy cseh cirkuszdinasztia, a Winiczky család Magyarországra utazott vándorcirkuszával. A családban volt egy gyönyörű leány, Johanna, aki műlovarnőként kápráztatta el a nagyérdemű közönséget. Az egyik előadás alkalmával egy nemesi családból származó ifjú látogatott el a cirkuszba, báró Eötvös Ferencz. Az ifjú nemes és a cirkuszos leány egymásba szerettek, összeházasodtak és Ferencz a Winiczky cirkusszal tartott. Az ő házasságukból született 1894-ben Eötvös Nándor Aladár, aki 1920-ban megalapította saját cirkuszát, az Eötvös Cirkuszt. Az Eötvös család tagjai bejárták a világot, számos országban sikert és elismerést szereztek. A legidősebb és a leghíresebb produkciójuk Eötvös Gáborhoz köthető, a világhírű zenebohóc Jászai-díjas Érdemes művész a Magyar Köztársaság csillagrend kitüntetettje volt, aki az immár szállóigévé vált, „Van mááásik...” című produkciójával szórakoztatta több generáció gyerekeit.

Máris itt az Utánpótlás

Ahogy az ősök a múlt könyvébe írták be nevüket, az ifjabbak már a jövőébe akarják. Az ifjabbik generáció vezetése alatt és az idősebbek tanácsainak köszönhetően olyan műsort hoztak létre, mely ötvözi a hagyományos cirkuszt a modern fantáziadús koreográfiákkal.

Előadások:

augusztus 06. Csütörtök: 19 óra

augusztus 07. Péntek: 19 óra

augusztus 08. Szombat: 16 és 19 óra

augusztus 09. Vasárnap: 16 óra

Infóvonal:

06-70/611-7777

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában