szponzorált tartalom

2018.12.18. 10:00

Szociális védőhálót működtetnek

A SZOCEG Nonprofit Kft. a szociális ellátásokban nyújt teljes körű szolgáltatásokat – mutatja be röviden cégét Kocsis József, a társaság ügyvezető igazgatója.

A hosszabb változat pedig az, hogy a SZOCEG Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. igényes és szakszerű, emberi értékrenden alapuló szociális ellátásokat nyújt és ilyen célú intézményeket tart fenn.

– Küldetésünk az, hogy szociális alapszolgáltatásokat és szakosított ellátásokat nyújtsunk a rászorulóknak Baranya és Tolna megye területén – összegez Kocsis József. Hozzátéve, hogy jelenleg nyolc bentlakásos intézményt tartanak fenn – ezeket az önkormányzatoktól, illetve az államtól vették át tartós működtetésre. Mázán pedig pszichiátriai bentlakásos intézményt működtetnek, ahol 18 év felettiek élhetnek.

Szerteágazó szociális alapellátást biztosítanak olyan területeken, mint az étkeztetés, a házi segítségnyújtás, idősek klubjai, hajléktalanok nappali melegedője, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, családi bölcsőde, családok átmeneti otthona. Továbbá fogyatékos nappali intézményt működtetnek. Ami a SZOCEG Npr Kft. dolgozói stábját illeti, jelenleg közel 400 embert (közöttük 35 megváltozott munkaképességűt) foglalkoztatnak.

Mondhatni teljes szociális védőhálót működtetnek, és anyagi rásegítésként egyéb alternatív tevékenységbe is belekezdtek. Van például saját termelőbirtokuk, biozöldségeket termesztenek, állatokat nevelnek hogy a saját konyháikat ellássák, és piaci alapon vendéglátással is foglalkoznak (EXORNO Kft). Többek között ők működtetik a pécsi Jókai téren a Jókai Cukrászdát és a Jókai Rendezvényházat (az Elefántos ház emeleti szintjét). Utóbbi hiánypótló szolgáltatás a belvárosban, saját melegkonyhával. Itt különböző családi és közösségi programok rendezhetők 200 főig – esküvők, osztálytalálkozók, céges rendezvények, konferenciák, vállalkozói továbbképzések, évzárók… Nemrég újabb feladattal bővült ez a kör, a cégcsoport működteti az egykori Kikelet Szálló éttermét is.

Most nyitnak egy központi ipari mosodát Kozármislenyben, mely saját célokon túl egészségügyi intézményeknek, szállodáknak is nyújt szolgáltatást.

A cégcsoport a megye legnagyobb foglalkoztatóinak Top 10-es listáján rendszeresen ott található a 400 főt meghaladó alkalmazotti számmal. Mint Kocsis József kiemeli, azonban egyre nehezebb a dolgozói utánpótlásról gondoskodni. Amin erősíteni, javítani akar a társaság, hogy a baranyai vállalkozások, nagy cégek catering partnerei legyenek.

Hogy falunapokon, cégek partnertalálkozóin, külföldi vendégeknek szervezett partikon komplett szolgáltatást nyújtva kitelepüljenek, vagy a rendezvényházukban (az Elefántos ház emeletén), illetve a Kikelet étteremben fogadják az igénylőket. Emellett van egy pincészetük is Szederkényben, ahol a pécsi borvidéket képviselik, és díjnyertes fehér boraikkal főleg a saját egységeiket látják el.

+36-20-232-53-13

+36-70-511-4925

+36-72-513-813

Címkék#pr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában