szponzorált tartalom

2019.06.25. 10:00

Tele a rendezvénynaptár

A jobbnál jobb rendezvényeknek és a tervszerű fejlesztéseknek köszönthetően egyre épül-szépül a község.

A tavalyi év júliusában indult el a Humán Szolgáltatások Fejlesztése a Szentlőrinci járásban elnevezésű EFOP pályázat Bicsérd községben. A megvalósításra rendelkezésre álló időszak alatt összesen harminckét rendezvényt kell lebonyolítaniuk a szervezőknek különböző meghatározott témákban, kis, közepes és nagy rendezvény kategóriában. A tervezett programok közül ebben az évben összesen tizenhat esemény megrendezését tervezik, melyből tizenhárom pályázati finanszírozású. Reichenauer Réka települési mentorként vesz részt a projektben, Pánki Zsoltné kulturális munkatárs és Boros Erika gazdasági vezető segíti a munkáját.

Mint azt Vér József polgármestertől megtudtuk, május 31-én rendezték meg a Sport és Szabadidős napok keretében a gyermeknapot. Reggel az iskola udvarán játékos feladatokkal, csapatversenyekkel várták a mozogni vágyókat. Majd az Alma együttes nagy érdeklődést kiváltó ingyenes élő koncertje volt látható az iskola tornatermében. Ezután, június 1-én rendezték meg a Bicsérdi Horgászegyesület Gyermeknapi Horgászversenyét, a győzteseket díjazták is. A versenyt követően sportjátékokkal harapnivalóval kedveskedtek a gyereknek és a családtagjaiknak.

Most pénteken, június 28-án tartják az I. Bicsérdi amatőr kerékpárversenyt és futónapot, melyen mini, junior és felnőtt kategóriában lehet indulni. A jól teljesítők helyi termékekből – szörp, lekvár, méz, tökmagolaj – összeállított csomagot kapnak. Este 7 órakor akrobatikus pomponbemutató lesz látható a faluközpontban felállított rendezvénysátorban, ezután fél 8-kor egy 2 órás Máté Péter emlékkoncert kezdődik, Szívhangok címmel. A koncertre környékbeli nyugdíjasklubok és polgármesterek is meghívást kaptak. A rendezvényekről szórólap és plakát formájában tájékoztatják a lakosságot, illetve az IKSZT közösségi oldalán és a község honlapján is található információ.

Virágosítanak, fát ültetnek a faluban

A település vezetői számára fontos, hogy minden olyan lehetőséggel éljenek, mely kapcsán fejlődhet a község. Mint megtudtuk, a Magyar falu programban az orvosi rendelő fejlesztésére már be is adták a pályázatot, de további három-négy kategóriában – például óvodafejlesztés, belterületi utak, temetőfejlesztés stb. – pályáznak majd. A vidékfejlesztésre fókuszáló, Európai Uniós Leader programból pedig a Bicsérdi Horgászegyesületet és a Községi Sportegyesületet támogatják majd. Jelentősek a saját erőből végzett fejlesztések is Bicsérden. Folyamatos a virágosítás, a faültetés, továbbá egy pihenő és információs padot is elhelyeztek a tó közelében. Parkolóbővítés, új játszótéri játékok építése is szerepel a terveik között.

Egészségnap is lesz a fesztiválon

Hagyományokhoz híven minden évben, június végén rendezik Bicsérden a közel két évtizedes múltra visszatekintő Bicsérdi Burgonyafesztivált. A tizenkilencedik fesztiválon, június 29-én szombaton folyamatos programként horgászverseny, szabadtéri főzés, kirakodó kézműves vásár, mászófal, állatbemutató, óriás darts és Vízi henger is várja az érdeklődőket. A Burgonyafesztivállal párhuzamosan megrendezendő Egészségnap keretein belül orvosok előadásait is meghallgathatják a résztvevők, illetve egészségbüfé, véradás, vérnyomás- és vércukorszintmérés, dietetikus sátor, Montessori-sarok is lesz. Továbbá a kültéri fitneszparkot is bárki használhatja.

A jó hangulatot a helyi általános iskolások zenés táncos műsora és a Szu-Szi Akrobatikus Pomponcsapat garantálja. A nap folyamán a faluközpontban felállított sátorban fellép a Kredenc együttes és a Mecsek Néptáncegyüttes is, majd a New Level Empire, a Hotel Mentol és Dj. Deka & Miss Christyn következik. Az estét Vízi Tűzijáték és Tajti bál zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában