szponzorált tartalom

2020.07.17. 01:00

Új piaccsarnok és parkoló épült Sellyén

A sellyei önkormányzat által elnyert, a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatallal konzorciumban megvalósuló TOP-1.1.3-16-BA1-2017-00006 azonosító számú, „Piac és az ahhoz szükséges infrastruktúra kialakítása Sellyén” című projekt keretén belül elkészült a 200 m2 hasznos alapterületű, fűthető, fedett piaccsarnok kivitelezése.

Az épületben 118 m2 piactér, 25 m2 bérelhető üzlethelyiség, 1 db iroda és szociális helyiségek vannak. A piaccsarnokra térfigyelő kamerák kerültek elhelyezésre, amellyel a piac és környezete megfigyelhető lett, továbbá napelemrendszerrel felszerelt az épület, így biztosítja a környezettudatos szemléletmódot és üzemeltetést. A megépült piaccsarnokhoz 17 db normál + 1 db akadálymentesített férőhellyel rendelkező, aszfaltos felületű parkoló létesült. A projekt keretén belül beszerzésre kerülnek árusítóasztalok, raklapbéka, árumozgató kocsi, mázsamérleg, padok, kukák és kerékpártároló, amelyek a piaci épület szolgáltatásait és funkció ellátását segítik. A projekt megvalósítása során termelői börzék, szakmai fórum és konferencia segíti a projekt népszerűsítését.

Nagy Attila, Sellye polgármestere elmondta: „A projekt célja állandó, zárt, egész évben működő piac létrehozása, amely a helyi termékek értékesítésének elsődleges színtere, és a kistermelők, őstermelők számára értékesítési lehetőségek biztosítása. Ennek megfelelően a helyi kistermelőknek és őstermelőknek a fejlesztés eredményeként létrejövő piaccsarnokban lehetőségük nyílik megfelelő környezetben végezni árusító tevékenységüket. További célja a piac megvalósítási helyszínét adó, jelenleg alulhasznosított terület rendezése, továbbá a városban elérhető szolgáltatások számának növelése.”

A projekt 2020. szeptember 30-val zárul, és az új piaccsarnok várhatóan 2020 októberétől kezdi meg üzemeltetését, működését.

Üzlethelyiség bérelhető a új piaccsarnok épületében

A sellye önkormányzat az új piaccsarnok épületében kialakított 25 m2 üzlethelyiség bérbeadását hirdette meg nyilvános pályázati kiírás keretében Sellye weboldalán.

A pályázat célja: az új piaccsarnok épületében található üzlethelyiség hosszú távú bérbeadása.

A pályázat jellege: a pályázat nyilvános, mely a helyben szokásos módon kerül meghirdetésre

(www.sellye.hu, hirdető tábla).

A pályázat tárgya: Sellye, belterület 348/10 helyrajzi számon elhelyezkedő, Bodonyi utcában lévő új piaccsarnok 25 m2 üzlethelyiségének bérbeadása pecsenyés, termelői bolt funkcióval.

A pályázat benyújtása: 2020. július 31-ig, Sellye Város Önkormányzat, 7960 Sellye, Dózsa Gy. u. 1. címre.

A részletes pályázati kiírás megtekinthető www.sellye.hu honlapon friss hírek menüpont alatt, vagy tájékoztatás kérhető az SKÖH Településüzemeltetési és Fejlesztési Osztályán: a +36-20/288-4905 telefonszámon, vagy e-mailben az [email protected] címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában