szponzorált tartalom

2018.12.02. 11:46

Újra eljött a Három Királyok ideje

Pécs adventi időszakának és a Három Királyoknak a kapcsolata már több évtizedre visszavezethető, hiszen nem telhet el év úgy, hogy a Pécsi Sörgyár ne dobná piacra a rendkívül közkedvelt ünnepi sörét.

A tradicionális receptúra alapján készülő, viszonylag magas, 6,3 százalékos alkoholtartalmú, nyíltkádas tehnológiával készült nedű, különleges aromájával, mély borostyánszínével és fehér habkoronájával tökéletesen veszi fel a karácsony hangulatát, és nem utolsósorban testességének köszönhetően a hűvös időhöz is remekül alkalmazkodik.

Az, hogy mit jelent a pécsieknek a Három Királyok, nem is mutathatja jobban más, mint az a szintén több éves hagyomány, miszerint a Széchenyi téren kezdődő adventi vásárt, egy különleges fahordóból, a helyszínen csapra vert Három Királyok sör kóstolásával nyitják meg a megyeszékhely polgárai.

Ez pedig idén sem volt másképp: pénteken, kora este 5 órától, a Mindenki Karácsonyfája fényeinek felkapcsolása után Páva Zsolt, Pécs polgármestere az évek alatt jól begyakorolt technikával nyitotta meg a fahordót, majd csapolta a sorban álló sörkedvelőknek az ünnepi szomjoltót. A pozitív fogadtatásban pedig most sem volt hiány: – Végre, igazi Három Királyok íz – jegyezte meg mosollyal az arcán egy középkorú úr, idei első korty Három Király söre után.

A karácsonyi italból érdemes minél hamarabb betankolni, hiszen limitált kiadásról van szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában