Fodor Bence

2019.11.27. 11:02

Fontos, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz

A nyelvek tanulása. Ma igen sokan vannak azon, hogy legyen bőséges nyelvtudásuk. De vajon miért? Erre nagyon egyszerű a válasz.

Leőwey Gimnázium

Valaki külföldi munkák miatt, sokan idehaza az elhelyezkedés érdekében, rengetegen pedig azért mert sokat utaznak és persze a csodás személyek csak alapból szeretnek idegen nyelveket tanulni. Szerintem a nyelvek tanulása nagyon fontos. Nem csak azért, hogy legyen egy jó fizető munkahelyünk (persze ez sem elhanyagolható), hanem azért, mert számomra fontos, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz, megismerjük egymás kultúráját.

Sokszor irigylem az embereket amiért könnyen tanulnak nyelveket. Nem mindenkinek megy egyszerűen. Nekem bonyolult és nehéz nyelv pl.: a német, másnak viszont egy könnyű nyelv. Szerencsére nekem nagyon jó nyelvtanáraim vannak akik segítenek a nyelvtanulásban. Nagyon fontos az, hogy kinek milyen az idegen nyelvet tanító tanárja, hogyan szerettetik meg velünk más népek nyelveit. Manapság a fiatalok többsége beszéli valamely idegen nyelv egyikét. Leginkább angolt és németet, de sok-sok fiatalt ismerek, akik franciául, olaszul vagy akár oroszul is kiválóan beszélnek. Így terjed a nyelvtanulás pici hazánkban. Engem például nagyon vonz az, hogy külföldön éljek. Nincs ennek egyéb oka, csupán csak szeretném más országok kultúráját, életmódját megismerni, leginkább mediterrán és balti országokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!