Bíró Borka

2019.11.27. 10:50

Rengeteg új baráttal gazdagodtam

A nyelvtanulás mindig is részét képezte az életemnek. Már elsős korom óta tanulok angolul. Az általános iskolában is rendkívül szerettem, majd ez csak fokozódott, mikor egy pályázat keretein belül kijutottam külföldre, ahol először használhattam a nyelvet éles helyzetben.

Leőwey Gimnázium

Ez a fantasztikus élmény is ösztökélt arra, hogy elmélyültebben tanuljam a nyelvet. Az egyik tanárom minden nap érdekesebbnél érdekesebb órákkal rukkolt elő, valamint olyan lelkesedéssel tanította az angolt, hogy öröm volt beülni hozzá. A legjobb tanórákat ő tartotta, fantasztikus kreativitással bírt, s mindent megtett, hogy mindenki átérezze a nyelvtanulás örömeit. Ő is nagyon nagy hatással volt rám az évek során.

Később a gimnáziumban elkezdtem franciául tanulni, ami hihetetlenül lenyűgöző. Én nagy lelkesedéssel tanulom, mindenkinek kívánom, hogy leljen benne örömet, hiszen szerintem nagyon fontos, hogy a fiatalok beszéljenek különféle idegen nyelveket. Ez lehetőséget ad arra is, hogy kijussunk külföldre, akár cserediákként. Nekem már volt szerencsém így Litvániába utazni. Rengeteg új tapasztalattal, valamint baráttal gazdagodtam. A fogadómmal nagyon szoros barátság alakult ki köztünk, mely nem történhetett volna meg az angol segítsége nélkül. A jövőnk kulcsa az idegen nyelv, s ezáltal átívelhetjük a különböző kultúrák közti különbségeket, valamint megváltoztathatjuk a saját gondolkodásmódunkat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!