Sport

2007.02.01. 12:26

Knoch kipihente magát, így elutazhat

Három távon is rajthoz áll a hollandiai Világkupán Knoch Viktor, a PKSE gyoskorcsolyázó versenyzője. Edzője, Telegdi Attila bízik a jó szereplésben.

F. Z. (Dunántúli Napló)

– Amikor hazajöttünk az Európa-bajnokságról, még úgy gondoltam, ráfér Viktorra egy kis pihenés, így talán jobb lenne, ha kihagyná a heerenveeni versenyt. Szerencsére azonban jól sikerült a regenerálódása, így nincs akadálya annak, hogy ott legyen a holland Világkupán – mondta el Telegdi Attila.

A részvétel már csak azért is fontos, mert február második hétvégéjén Budapesten rendezik a következő VK-t – az azon való jó szereplést pedig egyfelől elősegítheti egy mostani szép eredmény, másfelől a magyar verseny sorsolása szempontjából sem mindegy, hány Világkupa-pontot hoz magával a versenyző, aki Hollandiában 500, 1000 és 1500 méteren is rajthoz áll.

Knoch januárban már két viadalon is remekül szerepelt: először a csehországi Mlada Boleslavban rendezett junior rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságon lett harmadik 1500-on, majd a sheffieldi Európa-bajnokságon még eggyel előrébb lépett, hiszen ugyanezen a távon ezüstöt szerzett. Ráadásul utóbbi megmérettetésen a magyar váltó tagjaként is a második helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!